Både natt til lørdag og natt til søndag har bilførere varslet fra om vinglete kjøring på andre kjøretøy langs E6 i Gauldalen. Operasjonsleder Viola Elvrum forteller at natt til søndag ble en bil observert mellom Ler og Melhus. Bilen var ut i motgående kjørefelt og holdt varierende hastighet. I 90-sonen mellom Skjerdingstad og Melhus holdt sjåføren en fart på 70 kilometer i timen, opplyser hun. Dette skjedde klokka 1.00 natt til søndag. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut.

Natt til lørdag ble en 22-åring observert med vinglete kjøring på Støren. Politiet kom med en patrulje som fulgte etter til Melhus, hvor den mannlige sjåføren ble stoppet. Etter en prat med politiet fikk han lov til å kjøre videre. Men mannen ble oppfordret til å trene mer på bilkjøring før han fortsatte å kjøre i mørket.

Operasjonslederen sier at politiet får inn stadig flere meldinger om vinglete kjøring.

– Ønsker dere slike tips?

– Ja, det ønsker vi, og dette er viktig for å overvåke trafikkfarlige forhold. Men det er grunn til å oppfordre publikum om en fornuftig vurdering av det de ser, før de ringer oss. Ikke alltid har politiet kapasitet til å rykke ut, men hvis vi får flere meldinger om samme bil får vi et bedre overblikk av situasjonen, sier Elvrum.

– Hva kan ligge bak slik vinglete kjøring?

– Det være snakk om sjukdom eller rusmidler. Eller at sjåføren ikke er opplagt eller i form til å kjøre. Å kjøre under slike forhold kan være veldig alvorlig, både for en sjøl og andre, sier operasjonslederen.

Les mer: Måtte la bilen stå for å bli edru nok.