Promillekjøring fra Midtre Gauldal til Trondheim førte til at en mann fra Midtre Gauldal fikk 55.000 kroner i bot og 19 dagers fengsel. I tillegg er han fradømt retten til å føre motorvogn i to år, og han må ta ny førerprøve dersom han vil ha førerkort igjen. Dommen falt nylig i Sør-Trøndelag tingrett, og mannen erklærte i retten at han vedtok dommen.

Det var 10. juli om morgenen at mannen tidlig i 40-årene, ble stanset på E6 ved Sandmoen. Utåndingsprøve 14 minutter senere, viste at han hadde en promille på 0,71.

Retten bemerker at det er straffeskjerpende at mannen kjørte i påvirket tilstand over en forholdsvis lang strekning, og turen gikk fra et sted sør i Midtre Gauldal og helt fram til Sandmoen i Trondheim. Av allmennpreventive årsaker må det reageres strengt mot kjøring i påvirket tilstand, mener retten. I formildende retning mener retten det er at mannen har tilstått promillekjøringa. Ifølge vegtrafikkloven går grensa for ubetinget fengsel ved en promille i henhold til utåndingsprøven, ved 0,6.

Påtalemyndigheten ville at mannen skulle ha 19 dagers fengsel og 60.000 kroner i bot, og retten reduserte altså bota med 5.000 kroner. Betaler mannen ikke bota han er ilagt av retten, må han sitte 15 dager ekstra i fengsel.

Les mer: Ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt utfor E6.