Eid skole opplevde jubelstemning da skolen torsdag kveld hadde markedsdag for å samle inn penger til Røde Kors. Søndag er det TV-aksjon, og den er til inntekt for Røde Kors som har et spesielt fokus på flyktningsituasjonen.

Flott resultat

Inntekta fra markedskvelden ble nesten 30.000 kroner, og virksomhetsleder Grete Thomassen Dalen er svært fornøyd med resultatet.

- Det var fullt hus, og elever og ansatte hadde stått på. Etter at markedsdagen var over og pengene var blitt samlet inn, var det feststemning på arbeidsrommet. Det viktigste for meg er at vi klarte å samle så mye folk på skolen, sier Thomassen Dalen.

Brodering

Inne på ett av klasserommene sto to av salgsvarene, og begge hadde merket «solgt».

Casper Ødegaard (13) og Martin Kjøsen (13) hadde begge laget geriljabroderi som sitt bidrag til markedskvelden.

Med sirlige sting hadde de brodert selvvalgte tekster. På Caspers broderi sto det. «Æ e trønder æ». Det er første gang Casper har brodert noe, og han er usikker på om det blir noen gjentakelse.

- Jeg brukte en hel skoledag og noen timer til for å få til broderiet. Det var for å støtte TV-aksjonen, forteller Casper.

Teksten til Martin gikk et skritt videre. På hans broderi sto det: «Å diskuter med sjøl å e som å pess i motvind»

- Jeg hadde brodert litt på barneskolen. En må ha tålmod for å holde på med broderi, men det var greit å brodere når det er for TV-aksjonen, sier Martin.

Les også: Regner med støtte i Midtre Gauldal

Les også: - Ingen usunn hobby

Under markedsdagen var det også et band som spilte, og publikum kunne kaste penger i kassa.
I lekebutikken satt Ayla Ålberg (11) og Hittiya Taowanraj (10). De fortalte at de har tatt med ting hjemmefra for å selge under markedsdagen.
Under Åpen gård på Øya videregående skole 1. oktober, hadde Melhus Røde Kors stand. Der var blant annet Dan Asle Nesheim, Pål Seem og Mats Berge Rambraut.