Onsdag markerte St. Olavs Hospital i Trondheim at det er 15 år siden Sykehusklovnene startet opp i Norge.

Frode Eggen fra Melhus er en av de seks klovnene som jobber her i byen. Da heter han Smække, og er en litt harry type som prøver å være cowboy, men ikke klarer det helt.

Han sier det var en veldig flott feiring på Kvinne-barn-senteret på sykehuset.

–Vi er glade for at vi fikk markere dette her, sammen med sykehusledelsen. Vi føler oss godt mottatt og verdsatt, og ledelsen spesielt på Kvinne-barn-senteret er veldig glade for å ha oss der, forteller han.

Les også: Fra TV-reklame til eksistensielt teater

Torsdag reiste han til Oslo for å være sammen med de rundt 30 sykehusklovnene fra hele landet, og feire enda mer. I hovedstaden har det allerede vært boklansering i forbindelse med jubileet, og det blir også blant annet forestillinger, klovneparade og kunstauksjon.

Frode har jobbet som sykehusklovn i ett og et halvt år, og han sier det er en givende jobb.

–Jeg synes det er fint å få være sammen med en kollega og et barn, og improvisere fram ting som er så mye større og mye rarere enn det som faktisk er der, sier han.

Sykehusklovnene går rundt på barneavdelingene på sykehuset, og prater med barna som er innlagt, og sprer glede. Om det ikke gjør barna friskere, så gjør det i alle fall ikke situasjonen verre å bli oppmuntret, mener skuespilleren.

–Jeg tror det er lettere å bli frisk hvis man er glad, sier han.