Trønder-Lyn fikk verken ja eller nei til 2,3 millioner kroner i kommunalt bidrag til klubbhus og flomlysanlegg på Sørøya stadion da Melhus formannskap sist tirsdag behandlet søknaden.

Dobbeltstemme

I stedet må idrettslaget vente til neste formannskapsmøte som er 1. november, med å få et svar. Fritz Arne Haugen la på vegne av Sp, ML og Frp fram forslag om å gi idrettslaget støtten de søkte om, men så kom Jan Arne Bremnes med utsettelsesforslag på vegne av KrF, Ap og H. Utsettelsesforslaget fikk 5 mot 5 stemmer, og ble vedtatt med ordførerens dobbeltstemme.

Les også: Kan få nei til klubbhus-støtte

– Vi ville ta en beslutning nå og ta pengene fra disposisjonsfondet, fordi vi ikke så hensikten med å utsette saken i 14 dager når vi vil gi dette tilskuddet til Trønder-Lyn, sier Sigmund Gråbak (Melhuslista).

Gråbak legger til at han synes kvålsbyggene har ventet nok.

– Kvålsbyggene og Trønder-Lyn har holdt på i fire-fem år for å få til dette, og de har hatt motbakker og motgang. De har hatt dugnader for å få til anlegg. Så var de endelig i mål, og da kan vi ikke utsette dette. Jeg er redd for at Trønder-Lyns søknad blir satt opp mot andre prosjekter, forklarer Gråbak.

Signalet

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) opplyser at flertallet ville utsette saken for å få en oversikt over anlegg som er underveis, slik at formannskapet vet hvor det forventes kommunal støtte.

– Vi ser at vi ikke kan gå videre med støtte til idrettslag. Kassa er tom. Nå må vi gå gitt beskjed slik at dette er klart for idrettslagene, sier Krogstad.

Signalet til idrettslagene er altså at de ikke automatisk kan forvente kommunal støtte i framtida, og ordføreren viser til at søknader fra idrettslaget kommer i retur fra kommunen om kommunal støtte er lagt inn som en del av finansieringsplanen.

Krogstad vil ikke si om han mener Trønder-Lyn skal få kommunal støtte til det nye klubbhuset og flomlysanlegget. Søknaden fra idrettslaget bygde på en forventning om å få en tredjedel av kostnadene dekket av kommunen slik praksisen har vært de siste årene.

– Det har aldri vært en selvfølge at idrettslag skal få kommunal støtte. I årene 2010 og 2011 ble det satt av penger i et fond på grunn av eiendomsskatten, og så påløp det utgifter som Buen og nye Lundamo skole. Nå må vi se på hva som gjenstår av prosjekter slik at det blir rettferdighet. Jeg er opptatt av rettferdighet og forutsigbarhet, opplyser Krogstad.

Videre mener ordføreren at det er viktig at idrettsrådet får uttale seg siden idrettsrådet skal fungere som idrettspolitisk organ.

Støtter flere

Melhuslista mener derimot at Melhus kommune fortsatt skal ha den praksisen at idrettslag får kommunal støtte, men at kulturen ikke må glemmes.

– Vi slåss for samarbeidsprosjektet med Trøndertun, og vi mener at vi er nødt til å ta oss råd til å støtte opp om kulturen også, sier Gråbak.

UTSETTELSE: Ordfører Gunnar Krogstad brukte dobbeltstemmen sin, og da ble saken om støtte til Trønder-Lyn utsatt. Rådmann Katrine Lereggen hadde anbefalt avslag på søknaden. Foto: Gunn Heidi Nakrem