Drømmestipendet er blitt utdelt hvert år siden 2003. 13 millioner kroner og fortjent oppmerksomhet og heder er fordelt på 1.300 unge kulturutøvere, som hver og én har mottatt 10.000 kroner. Nå skal 100 nye drømmestipend tildeles i 2017.

Se oversikt over alle lokale vinnere her.

Theba Magos-Vendler fra Melhus var en av 100 vinnere av Drømmestipendet i år.

19. oktober ble en ny samarbeidsavtale signert i forkant av Norsk kulturskoleråds landsmøte i Stjørdal, melder Norsk Tipping i en pressemelding.

– Vi er veldig glad for at Drømmestipendet fortsetter, sier Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping.

– Vi ønsker å være en bidragsyter til at den store bredden av dyktige, ivrige og ambisiøse unge innen norsk kulturliv skal få muligheten til å følge drømmene sine.

I 2014 fikk Julie Stokke Drømmestipendet

Utøvere innen alle kunstformer har mulighet til å søke om Drømmestipendet, og nominerte kommer fra hele landet. Norsk kulturskoleråd administrerer ordningen i samarbeid med Norsk Tipping.

– Drømmestipendet gjør at ungdom blir sett med sitt eget kulturuttrykk, både i egen kommune og i resten av landet. For oss er det et viktig verktøy i arbeidet for oppfylle vår visjon: Kulturskole for alle. Sammen med Norsk Tipping får vi dette til. Det er umåtelig fint å registrere hvor mye bra et slikt stipend kan bety for en ung kulturutøver, sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.