Bygget som står på tomta i Strandvegen i Melhus sentrum, er forfallent og skal rives. Men nybygget kan ikke se ut som et hvilket som helst bygg, mener Melhus formannskap.

Leilighetsbygg

HV Utbygging AS skal sette opp et leilighetsbygg med ti leiligheter på ei tomt som tidligere har huset en smedforretning. Det bestående bygget er blitt utsatt for hærverk, og nå har den nye eieren fått rivingstillatelse.

Les også: Om byggeplanene

Ifølge forslaget Melhus kommune har fått, skal utbyggeren sette opp et langt leilighetsbygg med carporter mot vest. Ifølge saksbehandleren har bygningene en enkel utforming.

Les også: Hærverk i bygget

Estetikk

Under formannskapsmøtet der planen ble behandlet for første gang, tok Jens Otto Havdal (Ap) opp byggets estetiske utseende. Hans forslag var: at "det henstilles til utbygger om å se på byggets utseende, om mulig at byggets fasade framstår som mer tidsriktig slik at bygget framstår mer estetisk riktig i forhold til omgivelsene". Forslaget ble enstemmig vedtatt.

- Melhus kommune har estetiske retningslinjer, og jobben vår er å passe på dette. Det blir rett og slett feil om formannskapet som planutvalg ikke skal legge seg borti dette, og vi skal legge føringer for hvordan vi vil ha det, sier ordfører Gunnar Krogstad etter møtet.