Mangelen på nedbør og lang periode med solrike dager med vind, fører til at Melhus og Midtre Gauldal nå er på stadiet før bålforbud.

Målestasjoner

Brannsjef Arild Karlsen i Gauldal brann og redning forteller at brannvesenet følger nøye med utviklinga når det gjelder nedbørsmengder. Både på Kotsøy og i Soknedal er det målestasjon. I oktober har sola skint fra enten helt blå himmel eller delvis blå himmel, og regn har det vært lite å se av. Derimot har det vært rim om natta, men nå er det blitt mildere slik at det de fleste steder ikke er rim lenger om natta og morgenen.

Les også: Er det greit å svi av gress?

Meteorologisk institutt har advart om skogbrannfare i Sør-Trøndelag og på Vestlandet, og melder at det vil bli oppholdsvær i alle fall kommende ni dager i Gauldalen.

Les også. Nye regler for båltenning

- Vi sender ut en advarsel om å vise forsiktighet med båltenning. På dagtid vil det brenne ganske fort, og ikke så mye om kvelden. Vårt råd er at en har vann til slokking i nærheten. Den som har ild, har ansvaret, sier Karlsen.

Les også: Rykket ut til skogbrann

Karlsen opplyser at Melhus og Midtre Gauldal kan få bålforbud om det blir ytterligere tørke. At det blir regn til slutt, er han overbevist om.

Les også: Måtte innføre bålforbud i januar

- Vi kommer til å få en fæl november, tror brannsjefen.

Ville tenne på

I helga fikk for øvrig brannvesenet spørsmål om det var greit med et stort bål.

- Brannvesenet ga tillatelse til brenning av en revefarm på Hovin. I en annen kommune fikk brannvesenet spørsmål om en revefarm på til sammen tre kilometer, kunne tennes på, forteller Karlsen.