Det er Johnny Jørgen Aunøien som søker om dispensasjon fra reguleringsplanen, for å fradele en ny hyttetomt på eiendommen han i dag allerede eier.

Rådmannen sier nei. Saken skal opp til behandling i næring-, plan- og miljøutvalget i dag.

Les også: Innbrudd ved Samsjøen

Les også: Må opprette eiendomsselskap

Mener kartet er feil

Området hvor Aunøien ønsker å sette opp den nye hytta, er på et område som i dag ikke er fradelt til hytteeiendom.

I sin begrunnelse skriver han at Kartverket må ha gjort en feil da de satte grenser på det nye kartet. De har gått opp grensa, og funnet steinene. Aunøien mener det gamle kartet må gjelde, og at de derfor søker om å sette opp hytte der de har tenkt. Han argumenterer med at nettopp denne tomta er mye tørrere og en mer riktig plassering med tanke på naboen.

Saksbehandleren kommenterer ikke dette argumentet fra Aunøien i saksframlegget.

Hyttefelt

I dagens reguleringsplan er området Svartfjellia hytteområde avsatt til ti hytteeiendommer. To er bygd, og to tomter er fradelt. I tillegg var det en hytte her fra før. Men tomta hvor Aunøien ønsker å bygge ny hytte, grenser helt mot, og går utover grensen for dette området.

Dagens reguleringsplan er fra 2011. Selv om denne saken ikke vil skape furore blant sektormyndigheter, da området fra før er utbygd. Likevel vil ikke rådmannen gå med på en dispensasjon.

Nei fra rådmannen

Begrunnelsen går på at det allerede i dag er regulert inn ti hyttetomter, hvorav kun to er fradelt. «Rådmannen vurderer det som ugunstig å begynne å fradele nye fritidseiendommer før de allerede eksisterende tomtene er tatt i bruk.»

Saksbehandleren peker også på at en ny tomt kan medføre behov for å endre den lokale veien, som allerede er godkjent i reguleringsplanen.

Hovedargumentet er at vesentlige endringer i reguleringsplaner bør skje gjennom reguleringsendring, ikke gjennom enkeltvis dispensasjoner.

«Å tillate slike dispensasjoner undergraver gjeldende reguleringsplaner og medfører at utdaterte reguleringsplaner vises i planarkivet.» Saksbehandleren summerer opp, og finner at ulempene er større enn fordelene, og sier nei til dispensasjon.