Skolegården til Gimse skole var full av glade elever og gjester da skolen torsdag kveld hadde 60-årsjubileum.

Selfie

Ordfører Gunnar Krogstad holdt tale for 60-årsjubilanten, og startet talen med å ta selfie med et skolekor i bakgrunnen.

- Det er bestandig stas å bli bedt på bursdag, sa ordføreren.

Krogstad (56) kom inn på skolens alder.

Lover ny skole

- Når en er 60 år, nærmer en seg pensjonsalderen. Det er på høy tid å få på plass ny Gimse skole, sa Krogstad.

Gimse skole ble bygd i 1956, og erstattet fire grendaskoler i nedre Melhus. Barnetallet i nedre Melhus økte, og i 1979 ble Høyeggen skole bygd. I 2006 så Brekkåsen skole dagens lys. Gimse skole har 279 elever, og har elevtallet er synkende, forteller rektor Lasse Volden.

Politikerne har lovt å bygge ny Gimse skole, og til Trønderbladet sier ordfører Krogstad og komitéleder Berit Wold Fjelle at nye Gimse skole skal stå klar i 2020. Wold Fjelle kom for øvrig til Gimse skole som sjuåring for 50 år siden.

Gode ideer

Elevene ved dagens Gimse skole har kommet med mange gode ideer til hvordan de ønsker nyskolen skal se ut, og forslagene var utstilt i c-bygget. Blant annet har sjuende trinn lært seg et datategneprogram, og de har tegnet hvordan de ser for seg nyskolen kan se ut.

- Vi ønsker oss ganske mye plass, og en skole med mange vinduer, sier Ella Duesten (12).

Les også: Måtte rive lekeborgen i skolegården

Ifølge beregninger de har gjort, varierer byggesummen fra 30 til drøyt 200 millioner kroner, forteller rektoren.

- Det er mye læring og planlegging i det som er presentert her i dag. Jeg har opplevd supermotiverte elever og flinke lærere. Det er en utrolig sprek 60-åring, sa Volden i sin tale.

Les også: Jubilerende ansatte inn på rød løper

Mangler storstue

Utenfor Gimse skole står brakkene som elever har som klasserom, og mye av jubileumsfeiringa måtte skje utendørs i dag fordi skolen mangler storstue.

- Vi drømmer om en ny skole vi også, sier rektor Volden.

Les også: Flinke til å samle inn batterier

Ordfører Gunnar Krogstad startet talen med en selfie.
Alle klassene samlet seg i skolegården sammen med gjestene, og så sang koret jubileumssangen som Oddrun Kvaal har skrevet.