- Jeg elsker rødt kjøtt. For meg må du gjerne spise rødt kjøtt hver dag, erklærte restauratør Roar Hildonen fra To rom og kjøkken under landbruksdebatten fredag kveld.

Venter kjør

Debatten ble holdt på Øya videregående skole, og samlet organisasjonstopper og matlagere. En av dem var Roar Hildonen, som spår at det nå vil bli et kjør mot rødt kjøtt på lik linje med kampen mot sigarettrøyking.

Pølser er bestselger

Kjøtt slår godt an blant kundene, opplever Nortura. Daglig leder Bente Avseth-Bakke fra Kjøttcompagniet i Nortura, sa under debatten at pølser er grunnfjellet i Nortura.

- Hvis grillpølsesalget svikter, da går det dårlig med Nortura, sa Avseth-Bakke.

Avseth-Bakke opplyste at det er store penger i pølsesalg, men at hun tror lokalmat kan gi gode inntekter for matprodusenter i framtida.

Nortura eies av 19.000 bønder, og har 5400 årsverk.

Rødt kjøtt skaper debatt enten det er blant klimaengasjerte eller blant helseaktører. Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, sa i debatten at det er mulig å redusere klimautslipp fra landbruket med 20 prosent.

Les også: Melhusbygg er kokk hos Hildonen

Vegetarmat

Lørdag var Verdens vegetardag, og Coop melder at kundene tømmer hyllene for vegetarprodukter. Nye vegetarprodukter selger godt ifølge Coop, og den første uka som var i starten av september, solgte Coop over 11.000 vegetarprodukter. Rema opplever også stor interesse for grønnsaker.