Ole Ingebrigt Eid fra Korsvegen skulle speide etter elg før jakta, og kjørte på en med motorsykkel.

– Hevnen er litt søt Ser jeg elgen jeg kolliderte med, skyter jeg den, sier Eid som velger å se humoristisk på ulykka.

Ble skadet

51-åringen ble skadet i ulykka, og han var spent på om helsa var god nok til å gå på jakt sammen med jaktlaget Gaustad/Myren slik han har pleid å gjøre. Målet: å få felt elgen som han hadde nærkontakt med i ulykka. Eid forteller at han kom seg på jakt, og at jaktlaget har felt elg.  Hvorvidt en av disse var den han kjørte på, vet han ikke.

23. august hadde han vært på et møte på Gåsbakken sammen med Lars Erik Eid, og de to hadde etter møtet snakket om at det kunne være elg langs veien.

– Jeg sa til ham at jeg ville kjøre før det ble mørkt slik at elgfaren var mindre, forteller Eid.

Les også: Elgbørs på nett

Så smalt det

Turen gikk langs Jåravegen, og Ole Ingebrigt ville speide etter elg som en forberedelse til jakta som starter på søndag.

– Jeg stoppet og så fire elger som gikk og beitet. Da trodde jeg at jeg var ferdig med den verste faren. Rett rundt svingen smalt det. Jeg rakk å se at det var elg på veien, og jeg rakk å tverrsette motorsykkelen. Farten var ikke så stor. Så ble det svart, sier Eid.

Han ble truffet av en elgfot i ansiktet, og gikk i sjokk. Hjelmen gikk i stykker. Flere kom til, og deriblant Lars Erik Eid som han hadde snakket med om elgfaren før på kvelden. Noen ringte AMK etter hjelp, og Ole Ingebrigt har etterpå fått høre at han snakket med AMK. Selv husker han ingenting.

– Jeg takker dem som hjalp meg, sier Eid.

Les også: Elgkvoten har økt

På ulykkesstedet

Ole Ingebrigt er brannmann, og har rykket ut til flere ulykkessteder. Dessuten har han vært på ettersøk etter elger som er blitt påkjørte, og nylig ble ei elgku drept etter at en bilist kjørte på den et annet sted på Hølonda.

Nå var han ulykkesoffer, og ble brakt til St. Olavs Hospital der han ble grundig undersøkt. Han fikk hjernerystelse og har senere fått påvist nakkesleng og krystallsyke. Dette får han nå behandling for.

– Dette gikk smellgodt, og forhåpentligvis leges dette. Jeg er sykemeldt og får behandling, og hvis formen er god, skal jeg på elgjakt på søndag.

Om motorsykkelen

Etter ulykka har han ikke kjørt motorsykkel mer.

– Motorsykkelen berget, men sesongen er vel over. Det er klart du tenker på ulykka, men ingenting tilsier at jeg selger sykkelen. Da får en heller hevne seg på elgen. Elgen løp videre, og andre har senere sett at den var like hel etter påkjørselen, sier Eid.