Politiet vil ikke offentliggjøre hva som skjedde under arbeidsulykka ved pukkverket i Furukollen, der en 31-åring fra Orkdal omkom mandag. Hendelsen er under etterforskning, og både Arbeidstilsynet og politiets kriminalteknikere er engasjert.

Uklart hva som skjedde

– Vi vet ennå ikke hva som skjedde, men vi har gjort flere undersøkelser på stedet, sier politibetjent Odd Fløttum Bones ved Midtre Gauldal lensmannskontor.

Les mer: Navnet på den omkomne er frigitt

Det gjenstår ennå befaringer og undersøkelser rundt anleggsmaskina. Fløttum Bones opplyser at hendelsen skjedde i forbindelse med et knuseverk eller ei sorteringsmaskin. Det er fortsatt bruksforbud på denne maskina, torsdag formiddag.

– Både politiet og Arbeidstilsynet vil bruke tid på saken, og det går normalt en måned, og kanskje lengre, før resultatene foreligger. Vi stresser ikke med saken, blant annet av hensyn til de som er berørt, sier politibetjenten.

Var innleid

Det er Winsnes Maskin & Transport AS som driver pukkverket i Furukollen, og 31-åringen som omkom var innleid av entreprenøren via et enkeltmannsforetak. Han skal ha vært alene da ulykka skjedde, og det er ikke kjent hvordan hendelsen ble oppdaget.

Politibetjent Odd Fløttum Bones kjenner ikke til hvordan hendelsen har berørt Winsnes Maskin & Transport, og firmaet ønsker heller ikke å uttale seg til Trønderbladet. Midtre Gauldal lensmannskontor opplyser at kommunens kriseteam har vært engasjert.

Les mer: Kriseteamet støtter ulykkesbedriften