I august inngikk Coop Oppdal forlik med Midtre Gauldal kommune, i en tvist vedrørende for sen utskriving av eiendomsskatt for 2015. Kommunen ønsket i utgangspunktet ikke å offentliggjøre avtalen, men har nå gått med på innsyn i dokumentet. Dette viser at Coop Oppdal har fått tilbakebetalt all eiendomsskatt for skatteåret 2015, i tillegg til seks prosent rente.

Les også: Inngikk forlik - fikk munnkurv

Les mer: Eiendomsskatten er trolig ulovlig

Midtre Gauldal kommune har også betalt alle Coops saksomkostninger knyttet til saken, på totalt 121.325 kroner.

Bakgrunn for forliket

Årsaken til at kommunen valgte å inngå forlik, var å unngå større utgifter enn nødvendig, sier rådmann Knut Dukane.

–Det er klart, som jeg ser det, at hva som kunne blitt utfallet av en rettssak, er usikkert. Vi står på at vi har fulgt lovens bestemmelser, men når en sånn prosess settes i gang, så blir det en del arbeid og kostnader som kommunen må ut med, som kunne vært brukt på tjenestetilbudet. Siden vi ikke visste utfallet, valgte vi å inngå forlik, uttaler rådmannen.

Det er ingen flere av dem som klaget på for sen utskriving av eiendomsskatt, som har fått tilbakebetalt skatt på dette grunnlaget.

–Nei, ingen andre enn Coop, sier Dukane.

Kan få konsekvenser

Sivilombudsmannen jobber med en uttalelse i saken, som vil komme i løpet av oktober. På spørsmål om kommunen vil rette seg etter denne uttalelsen samme hva innholdet blir, svarer rådmannen følgende:

–Nei, ikke uansett. Hvis Sivilombudsmannen mener vi har gjort en feil, og om han mener vi skal betale tilbake, så blir dilemmaet: Hva skjer neste år? Skatten er innført for å ivareta tjenestetilbudet, og det blir innbyggerne som dessverre vil oppleve konsekvensene av dette, uttaler rådmannen.

Dukane legger til at han håper uttalelsen fra Sivilombudsmannen kommer tidsnok til at følger av denne vil kunne tas med i arbeidet med kommunens økonomiplan.