I yr glede over at de mange støtteerklæringene på forslaget om pub på Buen, sprettet Kaare Qvenild fra Melhuslista flere sjampanjeflasker i kommunestyrets matpause på Buen omsorgsenter.

Mange leste om puben

Over 350 personer har trykket liker på artikkelen på Trønderbladets Facebook-side, om Qvenilds forslag om pub på Buen. Mange har også skrevet støttekommentarer til Qvenilds forslag. Det var i forrige uke Qvenild kom med utspillet da Melhuslista skulle presentere hjertesaker. Matpausen var under kommunestyremøtet som var tirsdag kveld.

Les om: Pub på Buen

Flaskene inneholdt alkoholfri sider, og Qvenild som er kjøkkensjef ved Buen omsorgsenter, hadde fått med seg kjøkkenmedarbeider Tove Folstad da drikken skulle serveres. Qvenild presenterte drikken som aperitiff, og la til overfor kommunestyret som ventet på maten, at han synes at Buen omsorgssenter skal søke om skjenkeløyve.

Da de to kom bort til bordet der ordfører Gunnar Krogstad satt, ble det spøkt blant politikerne om at drikken hadde bismak. Bismak er ordet som er brukt om Metrovann som ble offisielt åpnet sist fredag.

Les også: Metrovann fikk bismak

Nektet å drikke sjampanjen

Avsmak fikk Jens Otto Havdal (Ap) om stuntet til Qvenild fra Melhuslista.

- Jeg føler avsmak. Han blander rollene som kjøkkensjef og politiker for Melhuslista. Dette er meget uprofesjonell opptreden av en politiker, sier Havdal opprørt til Trønderbladet.

Han sier at han ikke er imot at det kan serveres alkohol på Buen omsorgssenter, men at han misliker måten Qvenild presenterte saken og anser det som skjedde som blanding av roller. Havdal nektet å drikke den alkoholfrie sideren som Qvenild serverte.

- Ikke fyllefest

- Dette er en del av prosjektet 100 år i eget hjem som vi skal vedta senere. Jeg må få utdype dette, og jeg er leder for forpleiningen her på Buen. Det er ikke snakk om en fyllefest, men livsglede for brukergrupper. Målet er ikke å få skjenkeløyve i dag, men slik tida er, er det ønske om alkoholservering til maten og da må det søkes om skjenkeløyve, sier Qvenild til Trønderbladet.

Qvenild legger til at servering av drikken var ment som en liten spøk, og som en markering av de mange som hadde trykket liker på Trønderbladets Facebook-side.

Assisterende rådmann Morten Bostad som var blant dem som drakk den sprudlende drikken, sier til Trønderbladet at han ikke var blitt orientert på forhånd om sjampis-stuntet.

Usmakelig syntes Jens Otto Havdal at sjampis-stuntet var. Han nektet å drikke det han fikk servert i glasset. Ved siden av ham sitter Helge Bjørn Bæverfjord, Einar Gimse Syrstad og Stein Restad.
Kaare Qvenild som også er kjøkkensjef på Buen omsorgssenter, sprettet flere flasker med sprudlende drikke. Bak står kjøkkenmedarbeider Tove Folstad som hjalp til.