De to kvinnelige miljøarbeiderne  fryktet for livet sitt da en mann i 60-årene truet den ene med øks.

Fengsel

Mannen er dømt til 30 dagers fengsel av Sør-Trøndelag tingrett. Han er tidligere straffedømt flere ganger, og deriblant for å ha drept sin far.

Tiltalte bor i Midtre Gauldal, og det var i april i år at han truet en kvinnelig miljøarbeider med øks. Ifølge tiltalen slo han øksa med eggen i en krakk og i veggen, før han holdt øksa hevet mot kvinnen. Da saken var oppe i retten, erkjente ikke mannen straffskyld.

De to miljøarbeiderne kom på besøk til mannen for å overlevere medisin, og den ene nevnte at det var aktuelt med et møte mellom tiltalte og kommunen. Tiltalte ble ifølge rettspapirene oppskjørtet fordi han ikke ønsket at miljøarbeideren skulle være med på møtet.

Like ved

Retten mener at tiltalte hentet en øks på kjøkkenet, og gikk inn i stua med øksa i den ene hånda. Så hevet han øksa og slo den i en krakk, og så i veggen. Deretter holdt han i øksa og beveget seg med den i hånda mot kvinnen, ifølge rettspapirene. Avstanden mellom dem var en meter. I samme rom var også den andre miljøarbeideren. Hun kommanderte tiltalte om å legge fra seg øksa, noe han gjorde. Tiltalte forklarte i retten at han hadde øksa fra før inne på stua.

De to miljøarbeiderne dro fra stedet, og senere samme dag ble politiet tilkalt.

Trodde ikke de ble redde

Tiltalte forklarte i retten at kvinnene ikke hadde noen grunn til å bli redde, men retten mener det er klart at de to kvinnene, fryktet for sine liv.

I rettspapirene framkommer det at tiltalte har hatt en vanskelig barndom, og at han har slitt med helsa. Aktor foreslo 45 dagers fengsel, og forsvareren bad om at tiltalte ble frifunnet, subsidiært ansees på mildeste måte. Retten dømte mannen til 30 dager i fengsel.