- Vi skal ikke jevne Flå samfunnshus med jorda. Intensjonen er å drifte huset selv om det går tungt nå, sier Svein Hongrø, nestleder i styret for Flå samfunnshus.

Lørdag fortalte leder Jørn Langberg i Norsk Chow Chow-klubb at samfunnshuset begynner å se slitt ut, og at det går rykter om at det skal rives. Det ønsker ikke klubben som har brukt samfunnshuset til utstillinger i mange år.

Les også: Mer om klubben og utstillinga

Har hatt tilsyn

- Samfunnshuset er gammelt og slitt, men vi har planer om å pusse det opp. Styret har fått utført tiltak etter branntilsyn og eltilsyn, og disse kostbare tiltakene ser en ikke så mye av, sier Hongrø.

Lyset i hovedsalen er gått, og i helga satte de som drifter samfunnshuset, opp provisoriske lyskastere så utstillinga kunne gå som planlagt. Hongrø kjenner ikke til årsaken til lysbruddet, men regner med at det kan fikses.

Herredshus

Flå samfunnshus ble ifølge Hongrø, bygd på 1950-tallet som herredshus. Det er også brukt av Flå skole som hadde heimkunnskap og sløyd i huset. I kjelleren er det bygdesamling. På 1970-tallet ble det samfunnshus, og eies av et andelslag. Samfunnshuset er blitt organisert som et samvirke med de samme eierne.

Les også: Litt av en fest i samfunnshuset

- Jeg har sittet i styret i tre år. Samfunnshuset har dårlig økonomi, men vi prøver så godt vi kan. Det er ingen planer om å rive samfunnshuset, forklarer Hongrø.

Tiltak

Styret vurderer ulike tiltak for å bedre økonomien som å sette i stand en leilighet i enden av bygget og leie den ut, leie ut rom i kjelleren, sette inn nye varmekilder i salene for å spare strømutgifter og starte kronerulling for å få mer inntekter. Toalett og kjøkken er planlagt pusset opp. Styret har fått tillatelse til å slippe inn maksimalt 300 personer i huset.

Les også: Hele bygda på dugnad for grendahus på Hovin

- Alle jeg har snakket med, ønsker at samfunnshuset skal bestå. Det er ekstra artig å ta vare på det siden det er det eneste samfunnshuset mellom Klett og Soknedal, og siden det opprinnelig var herredshus. Jeg tror flåbyggene ønsker at det skal bestå, sier Hongrø.

Tidligere er Bøndernes Hus i Melhus revet, og Lundamo samfunnshus er solgt til privatpersoner.

Nestleder Svein Hongrø. Arkivbilde