Støren alderspensjonat skal pusses opp, men nå viser det seg at behovene endrer seg.

Les om rød avdeling, som var ferdig oppusset i november i fjor.

Forsterkede boliger

Arbeidsgruppa foreslår å gjøre tre av omsorgsleilighetene om til såkalt forsterkede boenheter. Det går på støy og slitasje i boligen, og er tilrettelagt for brukere som trenger ekstra tilrettelegging. Det kan være yngre brukere med demens, og andre brukere med spesielle vernetiltak.

Opprinnelig sa planskissen at alderspensjonatet etter oppussingen skulle bestå av fire leiligheter, ni omsorgshybler og én forsterket leilighet.

Se bildene fra rullatorløpet ved helsesenteret!

Fellesrommet utgår

Nå ønsker de å jobbe fram et nytt forslag med følgende fordeling: Fire leiligheter, åtte omsorgshybler og tre forsterkede leiligheter.

Dermed blir det to ekstra forsterkede leiligheter, som betyr at sansehagen må flyttes og at fellesrommet rett og slett utgår.

Les også: Små omsorgshybler er det nye

Vet ikke prisen

Kommunen har foreløpig ikke konkret beløp på hva dette vil koste, men saksbehandleren skriver at det vil trolig gjøre prosjektet dyrere.

Kommunestyret skal behandle denne saken på mandag, og gir de tommel opp betyr det at arbeidsgruppen setter i gang med å planlegge denne endringen. Til tross for at de ikke vet prislappen. De økonomiske konsekvensene av dette, vil komme i forbindelse med arbeidet med budsjettet og handlingsprogrammet mot slutten av året.