Opprørte grunneiere snudde ryggen til da ordførerne Gunnar Krogstad (Ap) fra Melhus og Rita Ottervik (Ap) fra Trondheim holdt åpningstalen for samarbeidsprosjektet Metrovann.

Ble forsøkt stoppet

De var ikke blitt invitert til å komme til åpninga. Rådgiver Kari Engen fra Trondheim kommune opplyser at rundt 60 var invitert til åpninga. Da Trønderbladet spurte om hvem som var invitert, gikk hun. Torsdag fortalte hun og prosjektleder Halvard Kierulf fra Trondheim kommune at de ikke hadde funnet noen grunneiere å invitere. Over 100 grunneiere berøres av Metrovannprosjektet som er utveksling av drikkevann i Melhus og Trondheim.

Grunneierne Kåre Lilleberg, Tor Agnar Eid og Ståle Moum hadde fått høre at det skulle være åpning, og de møtte opp utenfor vannrenseanlegget på Kvål i dag.

- Vi fikk beskjed av rådgiver Kari Engen om at vi ikke fikk komme inn, men vi gikk inn likevel. Grunnen til at vi snudde ryggen til mens ordførerne talte, var at ordførerne snudde ryggen til oss også. Slik har det vært hele tida, de har vært imot oss i flere år. Det var som forventet at vi ikke ble inviterte, sier Eid.

Ståle Moum sier at en ikke kan forvente så mye takt og tone fra den kanten.

De tre gikk altså inn og sto i ei trapp med ryggen til, mens ordførerne holdt tale og deretter symbolsk drakk vann fra renseanlegget.

Rådgiver Engen skriver i en e-post til Trønderbladet etterpå "Men jeg har ikke sagt at de ikke får komme inn. Bare at ingen grunneiere var invitert".

Ordførerens kommentar

- Jeg har ikke hatt noe med dette arrangementet å gjøre. Det er alltid noen som ikke blir inviterte. Hvis de ønsker å snu ryggen til, er det deres rett, sier ordfører Gunnar Krogstad.

Les også: Gråbak kritiserte mangel på invitasjon

Krogstad tar opp at Sigmund Gråbak fra Melhus gikk ut i Trønderbladet i nettavisa på torsdag og etterlyste invitasjon til grunneierne.

- Jeg finner det merkelig at Gråbak kritiserer. Han satt som varaordfører, og da i ei tid med fokus og bråk, sier Krogstad.

I oktober møter grunneierne i skjønnsretten, og en av motpartene er Melhus kommune.

Ordfører Gunnar Krogstad og ordfører Rita Ottervik skålte i drikkevann under den offisielle åpninga i dag fredag.
Det var inne i anlegget mens ordførerne talte, at grunneierne snudde ryggen til. Her står Ståle Moum og Tor Agnar Eid utenfor renseanlegget etter at åpningsseremonien var over.
Renseanlegget på Kvål.