Årets solidaritetsjogg på Høyeggen skole innbrakte 21.652 kroner, og det er ny rekord ifølge lærer Marit Søberg.

- Vi er veldig fornøyd, sier Søberg.

Hjelper andre barn

Elevene bladde raust opp penger til Jagriti Vihara i India slik at indiske barn kan få skolegang. Tradisjonen tro ble det holdt et flott arrangement rundt joggeturen. Inne i gymsalen var alle elevene på skolen samlet, og der var det taler og underholdning. Trond Berg viste bilder fra India, og minnet elevene på at det ikke er alle barn som har det like godt som norske unger.  Han kom blant annet inn på at fattige barn må arbeide med for eksempel kull, i stedet for å få gå på skolen.

86 år gamle Jaya som omtales på Høyeggen skole som en kjær venn, var også der. Han snakket på norsk til elevene om hva det betyr for ham at de norske barna stiller opp for å hjelpe den indiske skolen. Han kom første gang til Norge i 1965, og ble straks begeistret for landet. Elevene på Høyeggen skole sang bursdagssangen for ham siden han nylig fylte år.

Elevrådet ledet arrangementet, noe de gjorde med sikker hånd.

Løypa

Ute i skolegården var det felles dans som oppvarming, og så løp alle elevene løypa. Varaordfører Stine Estenstad stilte også opp på startstreken.

Jaya takket for sympatien norske barn viser. F.v. elevrådsleder Mille Oterholm Øie, nestleder Lucas Kolstad, nestleder Jesper Solstad, Jaya, Torgeir Gunleiksrud og bak Trond Berg.
Fjerde trinn hadde underholdningsinnslag.