10 av 11 representanter i Melhus formannskap stemte tirsdag for at den nye barnehagen på Korsvegen blir kommunal og ikke privat. Den eneste som stemte for privat barnehage, var varaordfører Stine Estenstad (H). Hun opplevde at det ikke bare ble sprekk i flertallsgruppa med Ap, Høyre og KrF, det ble også sprekk innad i Høyres gruppe. Partifelle Mikal Kvaal stemte nemlig sammen for at den nye barnehage skal bygges i kommunal regi.

Idrettsbarnehage

Brekkåsen idrettsbarnehage har søkt om å få bygge den nye barnehagen, og har tilbudt seg å legge inn en idrettshall i konseptet. Flertallet i formannskapet mente at tilbudet fra idrettsbarnehagen er uklart.

Les også: Idrettsbarnehage er skuffet

- Hall må ikke legges inn som premiss i saken. Det må være en realisme. Hvis det var utarbeidet et forslag, kunne det ha vært et godt konsept, sa Jan Arne Bremnes (KrF).

Bente Estenstad (Ap) viste til at det var en ganske hard kamp i kommunestyret for å få en ny barnehage, og at det var enighet om at den nye barnehagen skulle være kommunal.

- Jeg mener at det private skal være et supplement. I ei så lita bygd blir det feil å ha bare en privat barnehage, sa Estenstad.

Kontinuitet

Merete Moum fra Melhuslista argumenterte for at en barnehage skal være en kontinuitetsbærer på linje med skole og sykehjem, og at hun føler at en kommunal barnehage er tryggere. Hun etterlyste en forklaring på kostnaden på 39,5 millioner kroner som rådmannen mener en ny barnehage vil koste. Den nye barnehage skal stå ferdig i 2019.

Les også: Vedtok å bygge ny barnehage

Byggekostnaden er ifølge assisterende rådmann Morten Bostad, basert på en modell Eggen Arkitekter har laget for barnehager i trondheimsregionen. Ettersom bygging av barnehagen skal ut på anbud, ønsker ikke rådmannen å offentliggjøre modellen med detaljerte tall. Han viste fram et kostnadsoverslag i møtet for å forklare hvordan summen på 39,5 millioner kroner er blitt til.