- .... godtar dommen, sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen, som forsvarte 28-åringen i Sør-Trøndelag tingrett og Frostating lagmannsrett.

- Var dette en vanskelig avgjørelse for 28-åringen?

- Jeg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer, sier Bergøy Pedersen.

Voldsomt og brutalt

28-åringen ble dømt til 13 års fengsel i tingretten og lagmannsretten for drap og drapstruslser mot kona Nilofer Naseri. Hun ble kvalt og knivstukket av ektemannen i en leilighet på Kuhaugen i Melhus sentrum, og retten er overbevist om at den lille sønnen fikk med seg mye av det som skjedde. Drapet beskrives som voldsomt og brutalt av dommerne.

Foreldrene

Bistandsadvokat Sigrun Dybvad sier at foreldrene til Nilofer Naseri synes det er godt at saken er ferdig, og at de tar dommen til etterretning.

- Det er godt at saken er ferdig, og vi synes ikke 13 års fengsel er for strengt. Han burde sitte 13 år i fengselet og ikke få noen reduksjon i straffen. Etter soning burde han utvises fra Norge fordi han har brutt norsk lov, sier far Essa Naseri.

Nilofers ektemann har midlertidig oppholdstillatelse i Norge, og i retten kom det fram at Nilofer måtte dokumentere at hun tjente nok til at ektemannen kunne få komme til Norge. Da han startet med truslene overfor henne, kontaktet hun UDI for å få ham utvist.

Les også: Dømt til 13 års fengsel

Dommen i tingretten mente 28-åringen var for streng, og han var uenig i at han hadde kommet med trusler overfor kona. Han anket til lagmannsretten. Der gjentok han at han ikke hadde truet kona.

Lagmannsretten festet derimot til vitnene som fortalte om en periode i forkant av drapet der 28-åringene kom med trusler. Mor til Nilofer Naseri sa i sitt vitnemål at  hun hørte svigersønnen true datteren på livet, mens andre vitner fortalte at Nilofer Naseri hadde sagt at hun ble truet gjentatte ganger.

Les også: Fortalte gjentatte ganger til politiet om drapstrusler

28-åringen har avvist at han  har vært voldelig mot kona før drapet. Kona hadde derimot fortalt noen at han hadde vært det, og hun fryktet både for sitt liv og at han skulle kidnappe sønnen og ta ham med til Afghanistan.

Beklaget drapet

I lagmannsretten beklaget 28-åringen drapet overfor konas familie.

Les også: Sa han skjønte hvordan konas familie har det

Etter betenkningstid har altså 28-åringen, ifølge forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen, valgt å godta dommen fra lagmannsretten. Den lød på 13 års fengsel slik som i tingretten. Et mindretall av dommerne i lagmannsretten mente 28-åringenn burde få enda strengere straff.

28-åringen har erkjent straffeskyld for drapet. Han har også godtatt å betale erstatning til konas foreldre og oppreisning til sønnen som nå er tre år.