- Han kom med truslene, han hadde planer om å drepe henne og han gjorde det etter at han kom tilbake fra Kabul, sa Nilofers mor Shaima Naseri i rettssalen i dag.

Tung tid

Hun fortalte at det hadde vært ei tung tid etter at datteren ble drept og at hun var takknemlig for at Nilofers sønn bor hos familien. Foreldrene til Nilofer bor i Melhus slik også datteren, barnebarnet og tiltalte gjorde. Etter drapet flyttet den lille sønnen til Nilofers familie.

Ifølge Nilofers mor opptrådte tiltalte truende, og at han skal ha sagt at han ville drepe Nilofer. Videre at det var mye krangling og at tiltalte var sint.

- Han var sint hele tida. Det var grunnen til at datteren min ville skilles. Han skrek så mye at ..... (navnet på sønnen) holdt seg for ørene, sa Nilofers mor.

Bare et par meter unna sitter tiltalte, og Nilofers mor sier til forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen at hun ikke vil se i den retninga tiltalte sitter.

Begge foreldrene forklarer seg på det afghanske språket dari. Politifolk sitter spredt rundt i salen mens Nilofers foreldre vitner.

Afghanistan

Ifølge faren hadde tiltalte en klar plan om å reise tilbake til Afghanistan og ta med sønnen dit. Nilofers far Essa sier i sitt vitnemål at han forsøkte å forklare svigersønnen om at det er andre regler og lover i Norge. Ifølge faren forsøkte tiltalte å ta med sønnen i 2014 og i 2015. I fjor sommer ringte Nilofers familie til politiet etter en opphetet diskusjon i leiligheten til Nilofer, og faren Essa sa i retten at han slo svigersønnen (tiltalte) med flat hånd før politiet kom.

Ifølge faren hadde tiltalte planer om å ta med Nilofer og sønnen til Kabul, og han mener at Nilofer ikke hadde noen sjanser om hun dro til Afghanistan. Faren fryktet at tiltalte ville drepe datteren der.

- Den dagen var det bare en halv time hun var alene, og da slo han til, sa faren.

På spørsmål fra lagmannsrettens formann Erlend Malvik Moen om han hørte datteren bli truet, sier faren "gjentatte ganger".

- Han truet mitt barn og min kone, sa faren.

Faren forklarte at de forsøkte å beskytte Nilofer ved for eksempel at hun overnattet hjemme hos dem. Når det gjelder slektskapet, sier Essa at far til tiltalte ikke er hans biologiske bror, men en fosterbror. Om tiltalte sier Essa at tiltalte vokste opp i hans armer og at han dessverre er hans onkel.

I tingretten kom det fram at en bror og mora til Nilofer hadde forlatt leiligheten noen minutter før, og at tiltalte kom til leiligheten der det ifølge tiltalte oppsto et basketak der Nilofer ble skadet.