I begynnelsen av juli ble det satt opp to bannere etter at grasballer ble pakket i rosa plast. Felleskjøpet solgte denne plasten til inntekt for forskning på brystkreft. Leif Kristian Bordal i Soknedal presset ballene, og støttet gjerne den gode saken. Nå er han oppgitt over at reklamestuntet går i vasken.

Over hele landet har det blitt pakket rosa grasballer i år.

– Skiltene ble plassert 20 meter fra E6, og vi trodde det var OK. Nå har vi fått pålegg fra vegvesenet om å ta dem ned. Jeg skal sjølsagt gjøre det, men synes det er et merkelig krav. Vegvesenet kaller det forstyrrende reklame, og jeg ønsker ikke å være lovbryter, sier Bordal.

Respekterer kravet

Han forstår likevel ikke Vegvesenets holdning.

– Dette er byråkrati, der det heller burde vært tenkt fornuft. Det er forskjell på å selge pizza og å støtte brystkreftforskning, sier Leif Kristian Bordal.

Torsdag var han opptatt med mer grashøsting, men vil fjerne skiltene en av de første dagene.

Det var Felleskjøpet som fikk e-posten fra vegvesenet. Fagkonsulent Randi Loeng i Felleskjøpet sier at de ikke har annet valg enn å respektere kravet.

Har fått mye blæst

– Banneret har hengt opp en måneds tid, og sånn sett har vi fått den oppmerksomheten vi var ute etter. Mange har merket seg det gode tiltaket fra bøndene og Felleskjøpet, og synes det er flott gjort, sier Randi Loeng på Melhus.

For hver rull med plast som benyttes har bonden, Felleskjøpet og produsenten Trioplast gitt ti kroner hver til kreftforskninga. Det er solgt 10.000 rosa plastruller, noe som har gitt 300.000 kroner i støtte. Randi Loeng kjenner ikke til andre steder i landet der det er satt opp skilt ved de rosa rundballene, men hun tror de aller fleste har lagt merke til tiltaket og vet hva det betyr. På Støren ble det ballepressing tett ved E6, og de hadde en entusiastisk bonde som gjerne støttet tiltaket, forteller Loeng.

Les mer: Tar rosa ballegrep.