Et gangfelt på fylkesveien ved Prestteigen er unødvendig farlig, mener Camilla Røskaft på Støren. Hun går og sykler ofte på strekningen, og sier at det ofte parkeres biler og campingbiler på gangfeltet mellom Helges Gatekjøkken og Cirkle K.

- Dette var en gang et gangfelt for både små og store, men nå er det plutselig blitt en parkeringsplass for små og store biler i stedet. I juni var det eksempelvis en gjeng med barnehageunger på tur som måtte gå utenfor gangfeltet da det sto parkert tre bobiler og en personbil på dette lille strekket. Dette skaper unødvendige farlige situasjoner, sier Røskaft.

Skal være skiltet

Det er Statens vegvesen som er ansvarlig for fylkesveiene, og derfor da også oppmerkingen av gangfeltet ved fylkesveien som ligger ved Prestteigen.

Overingeniør i Statens vegvesen, Magne Uvsløkk, sier det er mulig at oppmerkinga har blitt dårlig, men at det skal være skiltet i begge ender av veien.

Skiltene er imidlertid tatt bort.

- Det ble skiltet i begge ender av fortauet, senest i fjor sommer. At de ikke er der nå betyr at noen har tatt bort skiltene, sier han.

Skal se på oppmerking igjen

- Hvem kan ha tatt bort disse skiltene?

- Det er nok dessverre gjerne privatpersoner som har tatt seg til rette. Vi skal i alle fall se på hva vi kan gjøre med bedre oppmerking, så får politiet følge opp det lovmessige, sier Uvsløkk.

Les også: Hestehandel om Støren-kryss

Mer om Prestteigen: Disse damene gjør god butikk