Etter en måned på rømmen på Hovin kan Hjertrud komme hjem til Biri igjen.

Hjertrud som fikk det spesielle navnet fordi den har en hjerteformet tegning over det ene øyet, forsvant mens den var på besøk på Hovin sammen med sin eier. Der fikk den en liten luftetur i hagen, og dermed forsvant den og ble søkk borte.

Skadet

Hjertrud var slett ikke kjent på Hovin ettersom den hørte hjemme på Østlandet, og ekstra uheldig var forsvinningen ettersom Hjertrud ikke var helt i toppform. Den var var bandasjert og gikk på antibiotika etter å ha blitt bitt av nabokatta hjemme på Biri. Den hadde også plastkrage som heldigvis satt løst på. For Hjertrud stakk av ut i bushen og lot seg ikke lokke tilbake.

Eier Anne Mari Bø ble igjen på Hovin noen dager ekstra i håp om å finne igjen sin firbente venn. Det var Anne Maris svigerfar Knut Westby som hadde sluppet ut katta, og han kan røpe at det var tilnærmelsesvis begravelsesstemning i huset da det viste seg at den skadde kjæledeggen var blitt borte.

Mange på leting

Westby som for øvrig også bor på Biri, gikk i gang med å etterlyse rømlingen og lovet en dusør på 2500 kroner til den som kunne finne Hjertrud. Mange på Hovin ville hjelpe til, barnehagen trykte opp plakater og ungene i bygda syklet rundt og lette.

Men Biri-katta var og ble borte, forøvrig er den et litt spesiell utgave av arten ikke bare på grunn av hjertet i panna: Hjertrud er skogkatt av typen skipskatt som har et ekstra sett klør.

Mandag kveld i 12-tida oppdaget Jens Arne Hovin en fremmed katt i garasjen sin. Det var Hjertrud, i mager tilstand, naturlig nok ettersom den har vært fire uker på loffen. Hovin ante sammenhengen og sørget for at rømlingen ble satt i varetekt i et bur, og slik gikk det til at dagen etter, nå tirsdag kveld, kunne eieren som hadde kjørt fra Biri, endelig bli gjenforent med sitt forsvunnede familiemedlem.

Malte

- Hjertrud kjente nok igjen Anne Mari, for malingen startet med en gang hun fikk komme opp i armene hennes. Hjertrud er litt tynn og ekstremt kjælen, og har fått godt stell hos finner Jens Arne Hovin med kone og barn, forteller Anne Maris venninne, Elin Berntsen, som også er katte-elsker, og fotograf i denne sammenhengen.

Jens Arne Hovin har frasagt seg finnerlønna, men Knut Westby har planer om å gi ungene i huset litt påskjønnelse, og han er svært takknemlig over den voldsomme innsatsen som er gjort for at Hjertrud skulle bli funnet slik at den endelig kan komme hjem.

MAT: Hjertrud setter pris på å få servering etter å ha måttet klare seg ute i flere uker. Foto: Elin Berntsen