Ekteparet Lisa og Tore er nemlig født på denne datoen i 1976. Den eldste datteren Mari (10) er også født 15. juli, og de giftet seg på denne datoen i 2007.

Forvirret på sykehuset

Noe forvirret rundt dette med datoen 15. juli var de på fødeavdelingen for 10 år siden, da eldstedatter Mari ble født akkurat på denne dagen. Her måtte det være noen misforståelser? Men nei, etter et par bekreftelser måtte de bare tro på det. Nærmest som en liten humoristisk misforståelse ble det også da Lisa svarte på Trønderbladets spørsmålet når de møttes og det begynte å skje noe mellom de på det romantiske planet.

-Vi møttes jo på ungdomsskolen på Lundamo første gang, jeg som elev fra Lundamo og Tore fra Hovin, kommer det smilende fra henne, og bekreftet at det kanskje var litt småforelskelse inne i bildet. Da kom det en en liten korrigering fra Tore om at det skjedde jo for lenge siden.

-Du må da ikke glemme at vi møttes allerede på føden, var den kontante bemerkningen, også det med et lattermildt smil. Noe mer alvorlig og med sikrere følelser for felles fremtid som ektepar, ble det nok etter at Tore var ferdig med militæret i 1994. Stedet var en plattdans i Budal. De forsto ganske så raskt at to var ett for resten av livet.

Overrasket med bryllup

De giftet seg i 2007, selvfølgelig den 15. juli, på Horg bygdatun med Sogneprest Hodne som prest. Invitasjonen var for Maris ettårsdag og foreldrenes bursdag. Det de inviterte gjestene ikke visste var at det var planlagt bryllup akkurat denne dagen, og gjestene kom rett fra både hyttebesøk og andre gjøremål. Overraskelsen var derfor stor, men ikke mindre gledelig.

-Det kom noen hakeslepp da gitt, bekrefter de to og legger til at også Tore Johansen, ingen ukjent sanger, også var med på å gjøre dagen mere høytidelig med sin sang som bare han kan.

Fridde på føden

Og joda, de er enige i at det kan være noe spesielt for dem med nettopp datoen 15. juli. Og det samme med deres bryllup, som Lisa sto for det meste av planleggingen av.

-Jeg måtte vel planlegge et noe spesielt bryllup, Tore gikk ned på knær på fødeavdelingen og fridde til meg, ler Lisa som ikke behøver noen bekreftelse på at akkurat det også nok er noe uvanlig. Trønderbladets utsendte håper han ikke har gått seg vill i alt dette med Bjørvik Svegårds spesielle dato, rimelig sikkert er det i alle fall at det i morgen skal feires to 40-årsdager og en 10-årsdag. Neste år inneholder feiringen også en 10-års bryllupsdag.

GODE VENNER: Søstrene Stine på fire år med fødselsdag 23. februar 2012 og Mari som fyller 10 år også den 15. juli, er for det aller meste gode venner. Foto: Tor Arne Granmo