I dag har de ikke renovasjon for hytter. Det kan man gjerne se rundt søppelcontainere søndags kvelder og mandags morgener, med søppelposer liggende rundt containeren.

Les også: Lukkede søppelanlegg kan bli mer vanlig

Revisjon Midt-Norge IKS har foretatt en selskapskontroll av Envina, som er et interkommunalt selskap eid av Midtre Gauldal, Melhus og Klæbu. Kontrollen er bestilt av de tre eierkommunene.

Søppelet flyter

Deres hovedinntrykk etter selskapskontrollen, er at Envina er et godt styrt selskap med god økonomisk kontroll og styring. Det er likevel en ting de anbefaler at kommunene vedtar at må innføres: Hytterenovasjon. Søppelet etter hytteeierne flyter gjerne over ved søppelcontainere, og dette er noe revisjonsselskapet mener man må gjøre noe med.

Les mer: Fant 36 sekker søppel

Bygdelistas Harald Rognes sa at han ikke mener at hytteeierne forurenser, slik det legges opp til i rapporten.

– Det er sant det Rognes sier. Men det er helt nødvendig med hytterenovasjon. Det er bare å se på haugene av søppelsekker mandags morgener, sa Arbeiderpartiets Erling Lenvik.

Helt uenig

Partikollega Kåre Merket gikk opp og sa at han er helt imot hytterenovasjon, og ville fjerne hele forslaget om å innføre det. Det førte til lett humring i salen, men det ble likevel stemt over. Kun to representanter stemte for å fjerne forslaget om hytterenovasjon, dermed ble det vedtatt.

Dermed er det opp til Midtre Gauldals representant i Envina-styret å jobbe for at Envina etablerer hytterenovasjon.