Men mange tenker ikke på at vanlig innboforsikring ikke dekker tyveri eller hærverk ved kortidsutleie, advarer forsikringsselskap.

Les også: Grovt tyveri

Les også: Arresterte to på Lundamo

- Vi får jevnlig forespørsler fra kunder som har opplevd tyveri eller skade på innbo etter å ha leid ut boligen sin for noen dager, og som de da ikke har dekning for i sin ordinære forsikring. Dette er det mange som ikke er klar over, sier Turid Grotmoll, administrerende direktør i SpareBank 1 Forsikring. De tilbyr nå døgnforsikring, 30 kroner døgnet uten egenandel.

Tyveri den største faren

- Undersøkelser vi har gjort viser at utleierne bekymrer seg for skadeverk som at dusjspeil knuser eller at de får parketten ødelagt. Men det er tyveri som utgjør den største faren ved å leie ut, påpeker Grotmoll. De fleste er fornuftige og tar forholdsregler for å unngå tyveri, og låser gjerne inn verdisaker som PC, iPad, pass og smykker. Men større verdisaker som TV og møbler settes ikke bort.

Hærverk

- En ordinær innboforsikring dekker ikke tyveri når boligen leies ut. Samtidig dekkes hærverk på innbo og bygning i varierende grad av de ulike forsikringsselskapene. Her er det store forskjeller, egenandelen er vanligvis høy, og det er vanskelig for kundene å finne ut hva de er og ikke er dekket for ved døgnbasert utleie, sier Grotmoll.