I fjor startet det første kullet ved den kristne ungdomsskolen på Kvål, og skolen har slått så godt an at styret for Øya videregående skole og ungdomsskole har bestemt seg for å få satt opp et nybygg.

Grunnsteinen for nybygget til 10 millioner kroner blir lagt ned 1. oktober i forbindelse med åpen gård. I fjor kom 2500 til åpen gård på Kvål, og det er ventet storinnrykk i år også.

Les også: Om fjorårets landbruksdag

Trenger mer plass

- Bakgrunnen for at det kommer et nybygg er at klassene fylles mye raskere opp enn vi trodd. Vi trodde vi hadde plass nok og så blir det fulle klasser, sier rektor Hallgeir Solberg.

Les også: Om den første skoledagen

I fjor startet elever på åttende trinn og disse skal nå gå niende trinn. Ingen av elevene har sluttet og i stedet har nye elever kommet til for å gå niende klasse ved den kristne ungdomsskolen. I august starter et nytt kull på åttende trinn, og denne klassen er full.

- Det vil bli omtrent 40 totalt på åttende og niende trinn, sier Solberg.

Nybygget som kommer som en forlengelse av bygget ungdomsskolen nå er i, vil bli på omtrent 400 kvadratmeter og blir hovedbygget for ungdomsskolen. Her blir det klasserom, grupperom og samlingsrom. I fjor tok ungdomsskolen i bruk bygget som tidligere huset smådyravdelinga, og denne avdelinga flyttet inn i sauedelen av fjøset.

Nesten ikke tilskudd

Prislappen er ifølge Solberg 10 millioner kroner pluss. Skolen må dekke mesteparten av kostnadene selv.

- Vi får fortsatt ikke tilskudd bortsett fra et lite kapitaltilskudd som har et siffer for lite. Nesten hele byggesummen må lånefinansieres, opplyser Solberg.

Skolen har fått halvparten av salgssummen for Rosmælen bedehus, og det utgjør 720.000 kroner. Elevene betaler skolepenger og disse går til drifta av ungdomsskolen.

Les også: Ingen bønn for bedehuset

- Det er ingen annen råd enn å drive sparsommelig. Heldigvis er rentenivået lavt og signalene er at det ikke er utsikter til renteøkning i overskuelig framtid, forklarer Solberg.

Les også: Fikk nei fra lokalpolitikerne

Den kristne ungdomsskolen var politisk omstridt i Melhus, og kom i gang etter at Utdanningsdirektoratet ga klarsignal.

I fjor var det snorklipping for den første kristne ungdomsskolen i Melhus, og snart kan det bli snorklipping for nybygget.