På Lundamo har Melhus kommune bygd to omsorgsboliger i robust kvalitet, som skal tåle hardhendt bruk. Husene står ved E6, og er snart klar til bruk. Foreløpig mangler opparbeiding av uteareal, opplyser Melhus kommune.

Byggeskikk

I Melhus kommunestyre spurte Kaare Qvenild (Melhuslista) om tomta de to små boligene er satt opp på, er godt nok utnyttet. Qvenild spurte ordføreren blant annet om hardhusene skal stå på tomta permanent, om de er i tråd med norsk byggeskikk og om tomta ikke burde har vært brukt til mange ungdomsboliger eller eldreboliger. Eiendommene ble kjøpt av Melhus kommune for 396.042 og kr 17.256 kroner høsten 2000, det var da tilsvarende markedspris, opplyste ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i sitt svar.

Les også: Melhus kommune brøt anbudsreglene

Krogstad svarte at omsorgsboligene er bygd i robust kvalitet og som permanent løsning.

- Arbeidsgruppa som består av Bygg og eiendom, NAV, Familie og forebygging og politiet har vurdert lokalisering nøye. Her er det tilgang til butikk, offentlig kommunikasjon og lege, som personer i omsorgsboliger ofte bør ha lett tilgjengelig. Boligene har god innvendig utforming, er universelt utformet og vil gi beboerne god livskvalitet og verdighet, svarte Krogstad.

Les også: Melhuslista ville ha med Midtre Gauldal

De to husene har kostet 3,35 millioner kroner, og kommunen har fått 1,66 millioner kroner i tilskuddstilsagn fra Husbanken.

- Dette betyr at Melhus kommunes kostnad er kr 1.685.000, noe som anses som en rimelig pris for to boenheter. Investering og forsikring, drift og vedlikehold dekkes gjennom husleie, svarte ordføreren.

Melhuslista har fire representanter i kommunestyret og her sitter tre av dem. F.v. Merethe Moum, Tore Johansen og Kaare Qvenild.