Flere tipsere har tatt kontakt med Trønderbladet i forbindelse med den svært lave vannstanden i Samsjøen. Sjøen er regulert, og kraftverkene i Samsjøvassdraget er en del av TrønderEnergi.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i TrønderEnergi, Tore Wuttudal, er det naturlige årsaker som fører til vannmangelen.

- Vår produksjonssentral i Samsjøen melder om at det er ingenting spesielt som foregår der akkurat nå. Det som imidlertid er ganske unormalt er at vi har hatt to nedbørsfattige måneder, som igjen fører til lite vann. Det er mange år siden vi hadde en lignende situasjon som dette, men ifølge værprognosene har vi et håp om at det skal bli bedre over helga, sier Wuttudal.

Uttappingen av slike kraftverk som Samsjøen, foregår ifølge Wuttudal innenfor normal beregning, ved at de legger inn en prognose etter forventet nedbør.

- Som kraftleverandør lever vi av vannet, og er derfor glad for hver dag det regner, men gjennomsnittet for perioden vi er inne i er nokså dårlig. Det er ei grense på hvor langt Samsjøen kan tappes, og nå har vi nesten 50 % fylling, og vi har mål på laveste og høyeste vannstand. Så akkurat nå er hovedårsaken til at vannstanden oppleves lav kun på grunn av været.