- Etter ei nøye vurdering har jeg bestemt meg for å stenge lensmannskontoret i fire uker fra neste uke, sier lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor.

Melhusbyggene blir dermed henvist til å ringe politiet eller ta kontakt med Heimdal politistasjon.

Gjør avtale

Brækken understreker at folk vil få hjelp selv om lensmannskontoret er stengt, men at det ikke er mulig å oppsøke kontoret rent fysisk uten å ha en avtale om det på forhånd.

- Om personer har behov for å snakke med lensmannen om dødsfall, sivile oppgaver eller anmeldelser er det bare å ta kontakt og vi møter folk der det er mest praktisk. Møtet kan bli enten på Melhus eller på Heimdal, sier Brækken.

I fjor var det også redusert åpningstid ved Melhus lensmannskontor på grunn av ferieavvikling, men i år blir det altså helt stengt i fire uker. Dessuten vil Melhus lensmannskontor bare være åpent tirsdager og torsdager mellom 9 og 14 fra slutten av juli og fram til 22. august.

I denne perioden skal Brækken være lensmann for Melhus og Heimdal.

Ring

- Veldig mye kan ordnes på telefon og nett. Våpenforvaltning betjenes fra Heimdal. Jeg er veldig opptatt av at folk skal få den hjelpen de trenger. Om det er noe akutt skal folk ringe 112 og ellers kan de ringe 02800 der det sitter kompetente folk som kan hjelpe. Hvis folk opplever at de ikke får hjelp, er jeg tilgjengelig, sier Brækken.

Melhus lensmannskontor har 11 politiansatte, 3 sivilt ansatte og 1 ansatt underlagt namsfogden.