- Jeg har gjort fra meg den verste skuffelsen, sier varaordfører Stine Estenstad (H) etter at et flertall i Melhus kommunestyre stemte nei til sammenslåing med Skaun.

Les også: 27 av 37 sa nei

Kraftsenter

Høyre har ivret for sammenslåing med Skaun, og mener at Melhus sammen med Skaun kunne ha dannet et kraftsenter sør for Trondheim. Sammen med Høyre stemte Fremskrittspartiet, en fra Kristelig Folkeparti og to fra Melhuslista for sammenslåing.

- Personlig tror jeg ikke fylkesmannen vil gripe inn, men jeg tror Melhus og Skaun blir skjøvet inn i Trondheim om 20–30 år. Da har vi kanskje noe valg, sier Estenstad.

Estenstad mener at Melhus og Skaun burde ha benyttet seg av de millionene en sammenslåing ville ha gitt.

- Vi hadde en liten gavepakning fra regjeringa, og det var ganske mange millioner vi kunne ha brukt på omorganisering. Melhus går baklengs inn i framtida, mener Estenstad.

Interkommunalt samarbeid

Framover ønsker hun sterkere satsing på interkommunalt samarbeid, og hun mener at Agenda Kaupang-rapporten har gjort kommunene mer kjent med hverandre.

- Vi er nødt til å bli flinkere til å samarbeide med hverandre, sier Estenstad.

Om det politiske samarbeidet

Høyre krevde som en del av den politiske plattformen sammen med Ap og KrF at Melhus skulle takke ja til utredning rundt kommunereformen.

- Dette er Høyre stolt over, og utredninga kan brukes videre, sier Estenstad.

Estenstad tror ikke uenigheten om kommunesammenslåing har skadet samarbeidet mellom H, Ap og KrF.

Det tror heller ikke gruppeleder Einar Gimse Syrstad (Ap) som er godt fornøyd med vedtaket om å si nei til Skaun.

- Vi har vært enige om å være uenige. Jeg tror begge partiene tar dette rimelig rolig. Nå er det bare å brette opp ermene og jobbe for det beste for Melhus, sier Gimse Syrstad.