Melhus næringsareal og Melhus tomteselskap blir slått sammen. Det vedtok Melhus kommunestyre tirsdag ettermiddag.

Næringsareal

Begge selskapene jobber med tomter. Førstnevnte ble opprettet for å ta seg av Hofstad næringspark. Forrige tirsdag var det generalforsamling  dette kommunalt eide selskapet og generalforsamlinga var lukket for tilhørere. I kommunestyremøtet fortalte Jorid Jagtøyen at formannskapet hadde fått høre at Melhus næringsareal går bra og at nesten alt areal i Hofstad næringspark er solgt.

Boligtomter

Melhus tomteselskap har derimot gått med minus i fire av de fem siste år, fortalte Jagtøyen.

- Det er ikke mange kommuner som har eget tomteselskap, sa Jagtøyen.

Melhus kommunestyre vedtok enstemmig å slå sammen de to selskapene. I tillegg heter det i vedtaket at det skal være samarbeid med Lundemo Bruk som også er et kommunalt selskap. Dette selskapet selger og leier bort hyttetomter. Iføgle ordfører Gunnar Krogstad er Lundemo Bruk et annet type selskap enn de to som nå er sammenslått. Melhus kommune kjøpte Lundemo Bruk av fylkeskommunen som la ut Lundemo Bruk for åpent salg. Terje Roll Danielsen kjøpte Lundemo Bruk, men fikk ikke gjennomføre handelen fordi Melhus kommune brukte forkjøpsretten.

Hva det nye sammenslåtte selskapet skal jobbe med, skal vurderes av formannskapet og kommunestyret senere opplyste ordføreren.