Regjeringen har oppnevnt nytt styre og bedriftsforsamling for AS Vinmonopolet. I bedriftsforsamlingen finner vi blant andre Gunn Inger Løvseth, tidligere assisterende rådmann i Melhus. Løvseth, som gikk av med pensjon i fjor høst etter 12 år som assisterende rådmann, har også tidligere sittet i og vært leder for bedriftsforsamlingen i Vinmonopolet. Nå er hun oppnevnt som medlem for to nye år.

Les også: Her er de som vil bli nestsjef i kommunen

Fører tilsyn med styret

Bedriftsforsamlingen er et obligatorisk organ for alle aksjeselskaper, og dets hovedoppgave er å føre tilsyn med styret og administrerende direktørs forvaltning av bedriften. Bedriftsforsamlingen i Vinmonopolet består av 14 medlemmer oppnevnt av Kongen i Statsråd og sju medlemmer valgt av og blant de ansatte.

Svært mange verv

Da Løvseth ble assisterende rådmann, kom hun rett fra politikkens verden der hun har stått på for Arbeiderpartiet. Hun hadde blant annet vært fylkesvaraordfører, medlem av fylkesting og fylkesutvalg, leder for hovedutvalg i fylkeskommunen samt hatt en rekke tunge styreverv som leder i Jernbaneforum Midt-Norge, leder for Felles oljepolitisk utvalg, nestleder for Dovrefjellrådet, styreleder for Statens nærings- og Distriktsutviklingsfond i Sør-Trøndelag, styreleder for Vegamot og ordfører for Midt-Nordenkomiteen.