Bomsatsen i bomstasjonen i Soknedal blir ifølge foreløpige beregninger 37–41 kroner for personbiler og 76–86 kroner for større kjøretøy.

Godtok

Det framkommer av vedtaket Melhus kommunestyre gjorde tirsdag kveld. Melhus godtar bompengefinansiering av E6-strekninga Vindalsliene-Korporalsbrua. At Melhus kommunestyre gjorde vedtak om ei veistrekning i Midtre Gauldal, skyldes at alle de kommunene som er med på prosjektet Melhus-Ulsberg skal gjøre vedtak om de ulike strekningene.

Les også: Skrinla byggestart i 2016

Ordfører Gunnar Krogstad opplyste i kommunestyremøtet at kommunestyrene skal gjøre likelydende vedtak før saken sendes videre. Statens vegvesen venter på at bompengesøknaden skal behandles i Stortinget. Før det har skjedd, blir det ingen E6-bygging. Statens vegvesen vil ikke sende ut konkurransegrunnlaget før bompengesøknaden er godkjent, og nå er neste mulighet i høst. Byggeperioden er beregnet å bli 3-3,5 år.

Les også: Bygda deles i to

1,65 milliarder kroner

Melhus kommunestyre legger til grunn at E6 Soknedal koster 1,65 milliarder kroner. Bompengebidraget er beregnet å bli på 760 millioner kroner. I kommunestyremøtet sa Krogstad at bilistenes bompengeandel ikke har økt selv om den totale kostnaden har gått opp.

Bompengeperioden er satt til 15 år, og pengene skal innkreves i en automatisk bomstasjon på Fossum.

Les også: E6 Soknedal forsinket igjen

For personbil er det foreslått å gi 20 prosent rabatt mens tunge kjøretøy ikke får rabatt.

Melhus kommunestyre har også godtatt at det kommer bomstasjon på lokalt veinett for å unngå at folk kjører der i stedet for på E6.