Det skjedde etter en god del diskusjoner.

Kommunestyret godkjente også den endelige reguleringsplanen for strekningen fra kommunegrensa til Rennebu til Vindåsliene mandag kveld.

Les: Ikke byggestart for E6 Soknedal i år

Ville flytte bom

Det var Senterpartiet, ved Siri Fossum, som først la frem forslag om å flytte bomstasjonen som er planlagt bygd ved Fossum bru, sørover til kommunegrensa mot Rennebu.

– En bom ved Fossum bru splitter lokalsamfunnet. De som bor sør for bommen, må betale for å kjøre ned til fritidsaktiviteter og handel i Soknedal sentrum. Det vil påføre deler av befolkningen i Soknedal en urimelig ekstra skatt, sa Fossum.

Senterpartiet var også kritisk til at det ligger inn i bompengesøknaden, at prisen kan settes opp med opp mot 20 prosent mer enn øvrig prisstigning, hvis det ikke bærer seg økonomisk. I tillegg ønsket Senterpartiet at eventuelle framtidige bommer på sideveier, må behandles i kommunestyret først. Dette er i tenkte tilfeller hvor sideveiene blir mye brukt, på grunn av bomstasjonen på E6.

Fossum la fram forslag på vegne av Senterpartiet, om å legge inn disse punktene i saken.

Se video av hvordan ny E6 i Midtre Gauldal blir her!

Rådet imot

Rådmann Knut Dukane presiserte at dette med plassering av bomstasjon i Soknedal også ble behandlet i 2013.

– Den gangen lå det forslag om bom ved Korporals bru. Etter motstand, kom det forslag om å flytte denne til Fossum bru. Dette ble godtatt, sa Dukane.

Rådmannen rådet til å ikke legge inn endringer i saken om bompenger, da konsekvensen kan være at ny E6 kan forsinkes.

Det samme var budskapet fra Bygdelistas Ingar Almås. Han la til et forslag om å utrede muligheten til å gi en støtte eller hjelp til oppsitterne når bomstasjonen kommer.

– Jeg tror ikke det er lurt å gå imot, det kan i verste fall utsette hele veibyggingen, sa Almås.

Les: Nei til Støren-kryss og to felt

Ordføreren gikk imot

Stor motstand fikk Senterpartiet også, kanskje overraskende, fra ordfører Sivert Moen. Moen representerer Senterpartiet, men gikk kraftig imot partifellenes protestforslag.

– Hvis vi går imot dette, blir det ingen vei. Så ærlig må vi være. Vi kan med stor sikkerhet si at vi må kjøre på de samme veiene vi har i dag, de neste fem årene, hvis vi begynner å rote i dette. Når det gjelder oppsitterne ved Fossum bru, får vi prøve å avhjelpe det vi kan, når veien er bygd. Men dette er eneste måten å få bygd vei på, sa ordføreren.

Han understreket at til tross for de negative konsekvensene, er det viktig å holde fokus på det store bildet: Man får ny, trafikksikker vei.

Etter disse diskusjonene, ender Senterpartiet opp med å trekke sitt forslag om å flytte bomstasjonen.

– Jeg skjønner at toget har gått i denne saken. Det er synd, men sånn er det, sa Siri Fossum.

Les også: Handelsstanden i Soknedal venter på ny vei

Trakk forslaget

Senterpartiet endte også opp med å ikke stemme for sitt eget forslag om å gå imot muligheten for å øke bomprisen med opptil 20 prosent.

De stemte for forslaget om at kommunestyret skal behandle mulige fremtidige bommer på sideveier, men med kun åtte stemmer falt dette forslaget.

Dermed gikk rådmannens innstilling gjennom, og bompengesøknaden for strekningen er endelig behandlet.

Kommunestyret behandlet også reguleringsplanen for nettopp denne E6-strekningen fra kommunegrensa mot Rennebu til Vindåsliene. Den gikk gjennom uten noen innsigelser.

Dermed er hele E6-strekningen som går forbi Soknedal ferdig regulert. Dersom prosjektet og bompengesøknaden går gjennom Stortinget i løpet av året, har Statens vegvesen sagt at det blir byggestart våren 2017.

Senterpartiet møtte motbør, særlig sterk var den fra partifelle og ordfører Sivert Moen, om å ikke presse på for å flytte bomstasjonen. Etter at de snakket og vurderte underveis, trakk de forslaget. Fra venstre: Ane Aunøien Moen, Bjørn Hovstad og Siri Fossum (bak). Foto: Marthe Eid