Hjørvard Bjørnbeth (40) har sikret seg ei fem mål stor tomt på Korsvegen og står klar til å bygge idrettsbarnehage så fort han får klarsignal. Den nye barnehagen samt idrettshallen han planlegger å bygge, vil koste 35–40 millioner kroner.

- Jeg har et stort konsern i ryggen med Læringsverkstedet som eier, og det er bygd 150 idrettsbarnehager med 12.000 barn og 4500 ansatte, opplyser Bjørnbeth som er styrer for Brekkåsen idrettsbarnehage.

Les også: Underskrifter for ny barnehage

Hall

Hallen skal ifølge Bjørnbeth, bli en sjuerhall med kunstgressdekke og en asfaltert sykkelsti. I tillegg tilbyr han at skistadion som ligger like ved, kan få asfaltert løype for rulleskigåere.

Ifølge planene Bjørnbeth legger fram, vil den nye idrettsbarnehagen få plass til 80–100 unger. Tomt har han kjøpt av Ole Ingebrigt Eid, og planen er å ha ferdig en barnehage i 2017. Men dersom kommunen tillater bruk av brakker, ser han for seg at han får i gang en ny barnehage på kort varsel. Dessuten garanterer han at alle ansatte, unntatt styrer i Eid barnehage, får være med over til idrettsbarnehagen. Styreren vil ifølge Bjørnbeth være velkommen til å søke om overflytting.

Samarbeid

Tomta Bjørnbeth har kjøpt, ligger et steinkast fra Eid skole.

- Ved Eid skole er det svømmehall, gymsal og ishockeybane, og det er skistadion her. Vi kan tilby en idrettshall og storkjøkken, og barnehagen kan benyttes på kveldstid, sier Bjørnbeth.

Les også: Ler kan få ny barnehage

Barnehagebygging er et hett tema på Hølonda. Kommunestyret har lovt at det skal komme en ny kommunal barnehage på Korsvegen innen 2019. I mellomtida driver Eid barnehage, som fusjonerte med Regnbuen barnehage i fjor, i leide lokaler i Korsvegen næringspark.

- Jeg har fått mange henvendelser fra foreldre og folk på Korsvegen om at de vil ha idrettsbarnehage, sier Bjørnbeth (40).

- Liker Korsvegen

Brekkåsen idrettsbarnehage har stor tilstrømning av søkere, og Bjørnbeth ønsker å ekspandere. Han fikk ikke etablere idrettsbarnehage på Støren, men nå har han et stort håp om å få gå i gang på Korsvegen.

- Jeg har alltid likt Korsvegen, og jeg har jobbet fire år på Gilantunet. Det er dyrt å etablere seg i nedre Melhus, og hvis Korsvegen skal trekke til seg unge folk, må Korsvegen ha noe å tilby. Da jeg etablerte Brekkåsen idrettsbarnehage, flyttet folk fra byen til Brekkåsen for å få plass i barnehagen, hevder Bjørnbeth.

Aktivitet

Brekkåsen idrettsbarnehage har fysioterapeut og ergoterapeut, og fysioterapeut Kari Øie bidrar raskt om en unge trenger oppfølging eller ansatte sliter med belastningslidelser.

- Vi ønsker å lære ungene å bli glad i å bruke kroppen sin og vi er opptatt av sunn kost. En idrettsbarnehage er ikke for at vi skal framheve framtidas toppidrettsutøvere. Det handler om å gi unger god grunnmotorikk, sier Øie.

Bevegelse framfor stillesitting med lesebrett eller datamaskin, er noe idrettsbarnehagen er opptatt av. Idrettsbarnehagen har egen kokk, og tilbyr ungene retter med kjøtt, fisk eller bare grønnsaker.

Bjørnbeth sier at sykefraværet er så lavt som under en prosent. Han avviser at barn med spesielle behov ikke får plass i barnehagen, og han mener også det ikke stemmer at det vil koste mer for kommunen å ha en privat barnehage på Korsvegen enn en kommunal. At Gåsbakken barnehage vil stå i fare, mener Bjørnbeth er en urimelig påstand.

Vil vite mer

Melhus formannskap ble av rådmannen i mai invitert til å komme med utspill om videre arbeid med barnehageutbygging på Korsvegen, siden det foreligger en søknad fra Brekkåsen idrettsbarnehage om etablering på Korsvegen. Flertallet ba om at saken skulle utsettes til høsten for å få en bedre saksutredning. Høyre brøt ut av flertallsgruppa, og varaordfører Stine Estenstad (H) sier at det ikke ligger noen stor dramatikk i at Høyre ikke støttet samarbeidspartner Arbeiderpartiet. Hun viser til at det ble avtalt på forhånd at det vil være saker der Ap og H er uenige.

- Høyre støttet Senterpartiets forslag om mer saksutredning fordi vi trenger mer kjøtt på beina før vi tar en beslutning. Vi vil ikke ta en beslutning før vi har et bedre grunnlag, og det er viktig fordi det tidligere ble mye kritikk da vi behandlet barnehagesaken. Prosjektet idrettsbarnehagen presenterer er veldig spennende. Vi har ikke kunnskap om opposisjonen vil støtte en idrettsbarnehage. For Høyre er det ikke ideologisk viktig å ha en kommunal barnehage i hver skolekrets. Hvis vi får kommunal forkjøpsrett, ser jeg ingen fare, sier Estenstad.