Erlend Granøien tok en sju kilo tung laks i Frøsethølen på Støren lørdag i 20-tida.

Passerte fossen

Dette gir håp for laksefiskere overfor Gaulfossen. Da Trønderbladet var innom Gaula natursenter søndag ettermiddag, fikk avisa beskjed om at det ville bli tatt laks på Støren i dag fordi vannføringa i Gaulfossen var blitt lavere. Ofte kan det ta 1-2 uker før laksen passerer Gaulfossen og svømmer oppover Gaula.

Les også: Kaldt elvevann skremmer ikke laksen

Mye vann i Gaula har ført til at det hittil bare er tatt laks fra Gaulfossen i Melhus og nedover, men søndagens fangst viser at laksen nå er på vei oppover også i Midtre Gauldal. Laksen på sju kilo ble sluttet ut igjen ifølge innsenderen av bildet.

De 10 største laksene tatt hittil i Gaula er alle tatt i melhusdelen av Gaula. Den største så langt er 17 kilo, og er tatt av Harald Gregersen i Gaulfosshølen. Fire av de ti største laksene så langt ifølge Gaula natursenters nettside, er tatt i Gaulfosshølen på Hovin.

Det beste valdet

Gaula natursenter har registrert at det er tatt 78 lakser i Gaulfosshølen så langt denne sesongen, og vekta totalt for de 78 laksene er 729 kilo.

På andreplass på lista for ti på topp vald kommer Borten/Losen Fiskesameie, og der er det tatt 33 lakser. Valdum/Valdøya på Lundamo er på tredjeplass med 22 lakser.

På de ti største valdene er det så langt tatt 220 lakser.