Jan Frode Hatlens valg av vedtak i Losjeveg-saken i tirsdagens kommunestyremøte kan bli avgjørende.

Jevnt

Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti mangler tre stemmer på å få flertall for at Norgeshus kan bygge boligblokk i Losjevegen i tre etasjer i stedet for fire etasjer.

Høyre, Melhuslista og Senterpartiet (7 av 11) stemte sammen i formannskapet og ga flertall for fire etasjer. Fremskrittspartiet og Venstre var ikke til stede i  formannskapet, og Melhuslista hadde inne tre i stedet for en representant under dette formannskapsmøtet.

Les Om den politiske uenigheten

Senterpartiet har signalisert at de går for fire etasjer for å få til fortetting, og Fritz Arne Haugen (Sp) sier at begrunnelsen er jordvern.

Venstres stemmegiving kan bli avgjørende såfremt Fremskrittspartiet stiller seg på samme side som H, Melhuslista og Sp.

Fortetting

Tidligere har Jan Frode Hatlen (V) sagt at det ikke er traumatisk for folk i New York å ha høye hus, og nå sier han at han beklager at han kom med en flåsete kommentar.

- Min uttalelse var at det er viktig med fortetting i Melhus sentrum og at vi får flest mulig boliger tettest på kollektivtransport. Dette kommer til å bli viktig i framtiden. Jeg mener det må gå an å se positivt på fortetting, fordi høyt sier nødvendigvis ikke noe om estetikk, sier Hatlen.

Les også: Kan få enda et boligområde like ved

Hatlen sier at han stusser over retorikken i saken tidligere.

Les også: Blir en syk av høye hus?

- Jeg har stor respekt for dem som bor der, at omgivelsene skal endre seg. Men så er jeg for fortetting og det vil få konsekvenser. Fortetting tror jeg er det beste for melhussamfunnet. Dette er en tankegang som deles av partiene i forbindelse med sentrumsplanen. Fortetting er konsekvens av at vi blir flere i sentrale strøk, sier Hatlen.

Les også: Folkehøgskolerektor frykter geriatrisk sentrum

Melhuspolitikerne er i gang med sentrumsplanen og i den er Losjevegen og Pottenvegen inkludert. Disse to boliggatene ligger i den sørlige delen av Melhus sentrum.