Tirsdag blir det avgjort om Norgeshus får bygge den fire etasjer høye boligblokka i Losjevegen i Melhus sentrum.

Uavklart

Foreløpig er det uavklart hvor det politiske flertallet ligger. I Melhus formannskap brøt Høyre ut av flertallsgruppa og sammen med Melhuslista sikret Høyre flertall for fire etasjer. Melhuslista hadde tre representanter i formannskapsmøtet den dagen fordi verken Venstre eller Fremskrittspartiet hadde anledning til å møte den dagen.

Kommunestyret skal behandle saken tirsdag ettermiddag. Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti som stemte sammen i formannskapet mot fire etasjer, mangler tre stemmer på å ha flertall.

Les også: Leiligheter i fleng i nabolaget

På vippen

Til Trønderbladet sier Jan Frode Hatlen fra Venstre at han vil stemme for fire etasjer fordi han mener folk i New York har klart seg fint med høyhus, og han ser ingen grunn til at dette ikke er mulig også i Losjevegen. Dessuten mener han fire etasjer er i tråd med tanken om å bevare dyrkajorda.

Melhuslista vil i kommunestyret gå for fire etasjer slik partiet gjorde i formannskapet.

- Denne saken har vært behandlet mange ganger. Nå er det sistegangs behandling, og vi kan ikke være uforutsigbar. Vi støtter selvfølgelig formannskapets anbefaling. Jeg regner med at Senterpartiet også gjør det, sier Sigmund Gråbak.

Les også: Fylkesmannen sendte saken i retur

Senterpartiet varsler også at de vil gå for fire etasjer, og begrunner det med jordvern og at Melhus sentrum ikke skal vokse utover.

- Her handler det veldig klart om jordvern, og vi ønsker fortetting i Melhus sentrum. Det handler om å lage et sterkt sentrum. For 100 år siden produserte de mat der, for 40 år siden bygde de der. Nå har vi kommet til en ny epoke der vi må bygge i høyden, sier Fritz Arne Haugen i Melhus Senterparti.

Les også: Lukket søppelanlegg

Er imot

Beboerne i Losjevegen har stått hardt på for å få stanset Norgeshus' planer om den fire etasjes blokka, og Sigmund Gråbak fra Melhuslista sier at politikerne har merket presset. Argumentasjonen til beboerne har blant annet gått på at området Losjevegen/Pottenvegen har eneboliger, at det vil bli lite sol for enkelte eiendommer om det blir fire etasjer, at det kan bli trangt, at andre har fått avslag på bygging i høyden og at avfallsløsninga kan medføre lukt.

Da beboerne klaget, sendte Fylkesmannen saken i retur til Melhus kommune og ga beskjed om at saken var for dårlig utredet.

På motsatt side av Losjevegen bygges det nå leilighetskompleks i tre etasjer.

Her er Losjehuset på venstre side. I enden av veien ser en TrønderEnergi-bygget som skal rives og erstattes av et leilighetskompleks med 102 leiligheter.