Kommunestyret behandlet saken om Haukdalsmyra som et nytt, stort industriområde mandag.

De gikk enstemmig inn for å utvikle Haukdalsmyra som industriområde.

Tverrpolitisk skryt

Både Arbeiderpartiets Lars Jonli, KrFs Øystein Digre og Høyres Bjørn Enge ga skryt for arbeidet som er lagt ned.

Senterpartiets Bjørn Hovstad og Bygdelistas Bjørn Enge hadde noen prinsipielle innspill å komme med, men de var i all hovedsak positive. De understreket begge hvor viktig saken er.

Arbeiderpariet, sammen med KrF og Venstre, la inn et forslag om at én representant fra opposisjonen får sitte i forhandlingsutvalget sammen med ordfører Sivert Moen, rådmann Knut Dukane og Svein Fløttum som er leder av Næring-, plan- og miljøutvalget.

Harald Rognes (Bygdelista) la inn forslag om at forhandlingsutvalget løpende skal orientere formannskapet om utviklingen i saken som dreier seg om Norsk Kylling.

Begge disse tilleggsforslagene ble enstemmig vedtatt, sammen med rådmannens innstilling om å gå igang med reguleringsarbeidet av Haukdalsmyra.

Raskt tempo

Ordfører Sivert Moen flyttet frem saken til først på sakslista, da kommunestyret ble samlet mandag ettermiddag.

Både ordføreren og rådmann Knut Dukane fortalte at i saken med Norsk Kylling, går det i et svært raskt tempo. Et tempo som ikke samsvarer med kommunalt tempo, kunne de fortelle.

Må delegere mye makt

Dukane undersreket for politikerne at ved å godkjenne innstillingen som ligger inn, gir de mye makt til forhandlingsutvalget. Over økonomi, og godkjenne avtaler på stående fot.

Dette for å få fortgang på prosessene som skal gå.

Sivert Moen startet med å gi politikerne en presentasjon av prosjektet og bakgrunnen, før de tok en halvtimes gruppemøte for å diskutere saken.