Meteorologisk institutt har sendt ut obsvarsel for Østlandet. Det er venter store mengder nedbør, lyn og torden. Ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss kan det bli litt action i Trøndelag også.

- I dag blir det mye sol, men det kan også komme noen regnbyger. Fra sen ettermiddag/kveld kan det oppstå torden, at det smeller på de bygene som kommer. Bygene kommer fra sør-øst og kan dette ned over Oppdal og Røros. Og kommer de så langt, kan de også bevege seg lenger nord. Med litt soloppvarming kan det bli litt action. Ikke mye, men litt, sier Gislefoss.

Over 25 grader

De neste dagene lover meteorologen temperaturer på godt over 20 grader celsius.

- Været blir bra i morgen, mye sol. Tirsdag blir varmest med over 20 grader. Jeg ser at Yr melder 24 grader, men det kan fort bli enda varmere, over 25. Onsdag blir det temperaturen bitte litt lavere, men det blir ikke langt unna 25 grader, sier han.

Kaldere værtype

Torsdag kan det bli en del nedbør og temperaturer helt på det jevne, 12-15 grader. Fra fredag av klarner det himmelen opp igjen, men det blir nødvendigvis ikke så veldig varmt, rundt 12-15 grader.

- Men starten på uka blir veldig bra, sier Gislefoss.