- Vi får tre ganger så stort areal som vi har i dag. Det blir en av de mest moderne Elkjøp-butikkene med den mest moderne innredningen.

Ni ansatte

Ole Aleksander Midthjell, varehussjef for Elkjøp Støren, er tydelig gira og spent på nybutikken som åpner 16. juni. I dag har han fire ansatte, når den nye butikken åpner dørene blir de ni. Investeringen er på 15 millioner kroner, fordelt på selve butikken og eiendomsselskapet hans. Begge eid av Midthjell Holding, som er hans firma.

Det blir en helt annen butikk enn dagens lokale, som ligger i Spjeldbakkan. Butikken ble startet i første etasje av et bolighus, og foruten et påbygg på 90-tallet, er det ganske likt slik det var fra starten. De nye lokalene blir på totalt 1000 kvadratmeter, 700 av disse blir butikk.

Vil snu lekkasjen

I dag selger de desidert mest hvitevarer.

- Vi forventer at det endrer seg til data, mobil og tv, som er det største nasjonalt.

I dag kjører altså gauldalinger mot byen for å kjøpe seg mobiler, data og nye tv-er.

Et stort mål med å satse på ny butikk er å klare å snu handelslekkasjen til Tiller spesielt. Det er mye vanen som bestemmer hvor folk vender seg for å handle, tror Midthjell. Og den er ikke enkel å snu. Men han har stor tro på den nye butikken, og samlingen av flere handelsaktører på Moøya vil gjøre Støren til et handelssentrum i dalføret. Fra før er Europris og Coop Byggmix der. I tillegg til Elkjøp, vil også Rema 1000 komme i løpet av året.

- Vi satser på å hente kunder fra distriktet rundt; Røros, Rennebu, Kvål og Ler, sier han.

I dag er omsetningen 16 millioner kroner. Midthjell går for å doble den.

26-åringen ble mer eller mindre kastet inn i jobben som varehussjef i desember 2014. Faren, som drev butikken, døde. Da tok Ole Aleksander, som fram til da jobbet som elektriker, over.

- Jeg har hatt mye å lære. Det har vært en bratt læringskurve. Men det er spesielt artig å få være med på dette, som også er noe positivt for Støren. Vi får mye hjelp fra Elkjøp sentralt, sier han.

Tredagers åpningsfest

Sjefen og ansatte gleder seg stort til den nye arbeidshverdagen. Nå er det knappe tre uker til åpning. Gammelbutikken holder åpent ut neste uke, så stenger de for å klargjøre til nyåpning. Det blir åpningsfest tre dager til ende, og Midthjell lover pangtilbud. I kjent stil i kjeden vil de åpne dørene klokka 07 åpningsdagen. Han forventer stort trøkk. De har handlet inn varer til åpningsfesten for 1,5 millioner kroner.

De vil også selge Epoq-kjøkken. Midthjell er nylig sertifisert kjøkkenselger for merket, og kommer fra et to uker langt kurs i Gøteborg.

- Det blir kjempespennende. Vi tror at vi har store muligheter her, og håper det vil slå an.

Et 75 kvadratmeter stort lokale i tilknytning til Elkjøpbutikken, står per dags dato ledig. Midthjell håper noen ser muligheten til å drive kafé i lokalet. Det er vendt ut mot veien, og har vinduer som går fra gulv til tak. Et svært godt egnet lokale for kafédrift, mener han. En butikk kan også være aktuelt.