- Medlemsmøtet i Senterpartiet gir et veldig klart svar om at vi ønsker at Melhus skal gå inn for å være selvstendig, sier partileder og kommunestyrerepresentant Fritz Arne Haugen.

Råd

Torsdagens medlemsmøte munnet altså ut i at Melhus Senterparti anbefaler i likhet med Melhus Arbeiderparti, folk om å stemme nei til Skaun under folkeavstemninga 13. juni.

Les også: Rådet fra Arbeiderpartiet

- Vi ønsker ikke fellesskap med Skaun. I stedet ønsker vi levende bygder og være nært folk. Under møtet diskuterte vi hvordan vi kan få et sterkt sentrum. Ved å lage et sterkt sentrum klarer vi å trekke til oss fagkompetanse, sier Haugen.

Les også: Hva de unge mener

Haugen mener at Melhus med sine over 16.000 innbyggere og med tydelig vekst, er stor nok til å klare seg på egenhånd.

- Etter runden med kommunereformen vet vi hva nabokommunene er gode på, og vi vil legge opp til et nært samarbeid med Skaun og Melhus, sier Haugen.

Les også: Nesten ingen støtter Høyre

Taper lite

Under folkemøtene har det kommet fram at Melhus relativt sett taper lite på å bli stående for seg selv, og at et tap på 2-6 millioner kroner forslår lite når kommunebudsjettet er på en milliard kroner slik en paneldeltaker sa det. Agenda Kaupang kom fram til at Melhus må redusere litt på drifta og Skaun må oppjustere sin litt om de to kommunene skal få samme tilbud til innbyggerne i en eventuelle storkommune.

Senterpartiet i Melhus og Senterpartiet i Skaun arrangerte felles folkemøte på Hølonda, og spøkte med at en storkommune kunne være Senterpartiets sjanse til å komme i posisjon.

Les også: Advarte under et folkemøte

- Vi er ferdig med ønsket om kommunesammenslåing, mener Haugen.

Les også: Har arrangert folkemøter

Les også: Næringsforeninga er for

Opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp) oppfordrer for eksempel Eldrerådet i Melhus til å gi råd til folket før folkeavstemninga. Forhåndsstemminga starter 1.juni.

Alternativene under folkeavstemninga er at Melhus skal bestå som nå, at Melhus skal slå seg sammen med Skaun og at en stemmer blankt.

Øystein Syrstad ledet folkemøtet på Korsvegen. I panelet satt blant annet Jorid Jagtøyen (Sp).
Bygdeforskningsprofessor og hølonding Reidar Almås sa under et folkemøte at han tllater seg å tvile fram til 13. juni.