Det er begrepet rådmann Knut Dukane bruker om situasjonen Midtre Gauldal nå står i. De avsluttet samtalene med Holtålen og Rennebu, for å satse på Melhus. Men der var døren stengt. Foto: Marthe Eid

I Melhus holdes det folkemøter denne uka, og Skaun starter opp med sine møter neste uke. Og 13. juni er det folkeavstemning i de to kommunene.

– Ønsket ikke å forhandle

Men i Midtre Gauldal er det rolig. De ønsket å forhandle videre med Melhus, men den døra var stengt. Og den settes ikke på gløtt igjen.

– Melhus kommunestyre ønsket ikke å forhandle med Midtre Gauldal, og kommunen kan nå defineres som ufrivillig alene, oppsummerer Knut Dukane.

Han er rådmann i Midtre Gauldal kommune, og gikk inn for at kommunen skulle forhandle videre med Melhus. Det til tross for at de tydelig hadde sagt ifra at nabokommunen i sør var uaktuell. Etter mye frem og tilbake, gikk også kommunestyret i Midtre Gauldal inn for å forsøke å kare til seg en plass rundt forhandlingsbordet til Melhus.

Håper på videre samarbeid

Det klarte de ikke. Dermed står de nå alene, ettersom de valgte å ikke gå videre med samtaler verken med Rennebu eller Holtålen.

Dukane bekrefter at de ikke har noen andre samtaler gående med andre kommuner.

Han peker på at den mye omtalte utredningen fra Agenda Kaupang, konkluderte med at det egentlig ikke sto igjen noen klare, gode sammenslåingspartnere for Midtre Gauldal.

– Men jeg ser det som sannsynlig og hensiktsmessig at interkommunalt samarbeid kan opprettholdes og videreutvikles over tid, for å gi innbyggerne et best mulig tjenestetilbud, sier Dukane.