- Vi skal få tre paviljonger på grunn av trangboddheten på skolen, sier rektor Astrid Gynnild ved Melhus videregående skole.

Trangt

Til skolestart kommer 550 elever. Skolen mangler klasserom, grupperom og arbeidsplass for lærerne.

- Vi balanserer på en knivsegg, sier avdelingsleder Svein-Inge Simonsen.

Fylkestinget har vedtatt at skolen skal bygges ut, men det tar tid å planlegge og iverksette utbygginga. I mellomtida skal skolen få tre paviljonger.

Les også: Om linja der frafallet er minimalt

I 2018

- Det er gledelig at noe skjer i påvente av utviklingsplanen i forbindelse med skolebruksplanen 4 som skal være ferdig til desember 2017. Vi håper på byggestart i 2018, sier Gynnild.

Skolen får altså tre paviljonger, og spørsmålet er hvor disse skal plasseres slik at de ikke står i veien for utbygginga av skolen. Paviljongene er ventet å stå inntil nydelen er ferdig. For noen dager siden var på befaring der prosjektleder Arild Aagesen fra fylkeskommunen, arkitekt Magnus Aursand fra Lusparken arkitekter, hovedverneombud Erlend Grønning og rektor Astrid Gynnild deltok. I dag torsdag skal plassering av paviljonger avgjøres.

- Vi krysser fingrene for at paviljongene står ferdig til skolestart, men vi har liten tid. Det vil bli en plan b om paviljongene ikke er klar, sier Gynnild.

Les også: Får endelig fortau

Gynnild er for øvrig glad for at skolen får i gang laboratoriefag vg2, og faget får åtte søkere fra de tre nordligste fylkene. Faget har for tida ikke nok søkere fra Sør-Trøndelag.