157 ordføreren har signert på et opprop til finansminister Siv Jensen om bevaring av skattekontorer. De viser til at Skattedirektoratet innen 1. juni oversender sin rapport om effektivisering av skatteetaten og skattekontorstruktur til Finansdepartementet.

Også utenfor byene

- Vi er av den formening at alle innbyggere skal ha muligheten til å oppsøke Skatteetaten, for å få hjelp og veiledning. Det er ikke et gode som bare skal være forbeholdt innbyggerne i de større byene, heter det i oppropet.

Ordfører Sivert Moen og ordfører Gunnar Krogstad er blant dem som har signert oppropet. Det var Tynset-ordfører Merete Myhre Moen som formulerte oppropet og som har sendt det rundt.

Personlig oppmøte

- Mye viktig næringsutvikling foregår også i dag utenfor byene. Det benyttes også der mye utenlandsk arbeidskraft som er avhengig av personlig oppmøte på nærmeste skattekontor. Det samme gjelder for ID-kontroll. Lange avstander til skattekontoret er derfor svært samfunnsineffektivt, står det i oppropet.

Les også: Skjerpet ID-kontroll

Ordførerne advarer mot å ta debatten om hvor skattekontorene skal være, i det lukkede rom. De krever en åpen, offentlig debatt som ender med vedtak i Stortinget.