Kampen om Korsvegen skal få kommunal eller idrettsbarnehage hardner til. Foreldre har samlet inn 115 underskrifter for at Korsvegen skal få en idrettsbarnehage.

Les også: Barnehagekongen i Melhus

En igjen

Korsvegen hadde opprinnelig en kommunal og en privat barnehage. Den private barnehageeieren bad Melhus kommune ta over, og det skjedde 1. august i fjor. Da fikk Korsvegen en barnehage, og da i kommunal regi. Arbeiderpartiet fikk kommunestyret med på at kommunen skal bygge en ny barnehage ved Eid skole.

Les også: Vedtok å bygge ny

Idrettsbarnehage

Brekkåsen idrettsbarnehage har sendt søknad om å få bygge privat barnehage, og viser til at det kan styrke idrettsmiljøet gjennom at stedet også får en flerbrukshall. Idrettsbarnehagen er den mest populære i Melhus og har ventelister.

Les om: Underskriftsaksjonen

Utsatte saken

Da formannskapet tirsdag skulle behandle spørsmålet om framtidig barnehage på Korsvegen, ble det flertall for å utsette saken. Høyre brøt ut av flertallsgruppa igjen, og fikk 7 av 11 stemmer i formannskapet. De 4 besto av Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti.

En av dem som stemte for at saken skulle avgjøres på tirsdag og til fordel for en kommunal barnehage, var Bente Estenstad (Ap) som er fra Hølonda.

- Nå blir ikke saken avgjort før til høsten. De andre vil ha mer utredning rundt den private barnehagen. Jeg mener at Melhus kommune kan spare en million kroner i året ved å bygge og drifte egen barnehage. Vi i Arbeiderpartiet mener det er viktig å ha et kommunalt tilbud. Det blir sårbart bare å ha en privat barnehage, sier Estenstad.

Estenstad tror barnehagen på Gåsbakken kan stå i fare om Korsvegen får idrettsbarnehage. Hun synes det er positivt at folk er engasjerte.